Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Οι Ελληνες γνωρίζουν περισσότερo γι' αυτή από τους άλλους Ευρωπαίους - Πόσο την εμπιστεύονται

Το κτίριο τηε Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP
Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP

Οι Ελληνες γνωρίζουν περισσότερα για την Eurostat σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους, ενώ η εμπιστοσύνη που έχουν στα στατιστικά στοιχεία της είναι υψηλή και αντίστοιχη με τον μέσο όρο στην ΕΕ.

Από έρευνα που έκανε η Eurostat για να διαπιστώσει τις απόψεις των Ευρωπαίων πολιτών σε σχέση με την ίδια, προκύπτει ότι το ποσοστό όσων έχουν καλή ενημέρωση για αυτή κυμαίνεται από 4% στο Βέλγιο, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία έως 14% στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 43% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι έχουν κάποια γνώση για την Eurostat, ενώ ακολουθεί η Σλοβενία (39%) και το Λουξεμβούργο (38%).

Αντίστροφα, το ποσοστό όσων δεν είχαν ακούσει ποτέ για την Eurostat ήταν το χαμηλότερο στην Ελλάδα (12%), ενώ έφθανε έως το 44% στη Γαλλία και το 51% στη Δανία.

Eurostat, πόσοι τη γνωρίζουν

Η γνώση των Ελλήνων για την Eurostat προέρχεται κυρίως από την τηλεόραση (ποσοστό 61%), τις εφημερίδες και τα sites (32%), το ραδιόφωνο (18%) και το Facebook (17%).

Επτά στους δέκα εμπιστεύονται τα στοιχεία 

Σχεδόν επτά στους δέκα Ελληνες (για την ακρίβεια το 69%), που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι εμπιστεύονται τα στοιχεία και τις στατιστικές της Eurostat έναντι 67% κατά μέσο όρο στην ΕΕ, με τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να δείχνουν οι Πορτογάλοι (81%) και οι Ρουμάνοι (77%).

Eurostat, εμπιστοσύνη στα στοιχεία

Το 63% των Ελλήνων, θεωρούν ότι οι στατιστικές και τα στοιχεία της Eurostat είναι αντικειμενικά και αμερόληπτα, ποσοστό λίγο χαμηλότερο από τον μέσο όρο των πολιτών της ΕΕ (65%). Τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Eurostat και στο ερώτημα αυτό είχαν οι Πορτογάλοι (76%), ενώ τη χαμηλότερη οι Δανοί (52%).

Για ποιες στατιστικές υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Οι Ελληνες ενδιαφέρονται περισσότερο για στατιστικές που αφορούν γενικότερα στον πληθυσμό και τις κοινωνικές συνθήκες (39%) και για το περιβάλλον και την ενέργεια (28%), ενώ το ενδιαφέρον για την οικονομία και τα χρηματοπιστωτικά θέματα έρχεται τρίτο κατά σειρά με ποσοστό 24%, όπως και για τα επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα καθώς και θέματα ψηφιακής κοινωνίας.

Σχεδόν ο ένας στους δύο (49%) δήλωσαν ότι προσέχουν πάντα την πηγή ερευνών όταν αναζητούν στοιχεία για την Ελλάδα ή την Ευρώπη. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στην ΕΕ, ενώ ακολουθούν η Κύπρος με 47% και η Μάλτα με 45%.

Επίσης, το 30% των Ελλήνων προσέχουν μερικές φορές την πηγή των ερευνών, ενώ αντίστροφα, μόνο το 9% δεν αναζητούν στατιστικές και στοιχεία, το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό μετά τη Φινλανδία (8%).   

Eurostat, προσοχή στην πηγή ερευνών
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ