Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλάθι του Πάσχα: Κλείδωσε το μέτρο - Τι προανήγγειλε ο Σκρέκας

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα τεθεί σε εφαρμογή και τη φετινή χρονιά, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας το πρωί του Σαββάτου 3 Μαρτίου με στόχο οι πολίτες να λάβουν μία βοήθεια για τα γιορτινά τους ψώνια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κύριος Σκρέκας επεσήμανε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες είναι η ακρίβεια ενώ δεσμεύτηκε πως το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν θα σταματήσουν «μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό και τις τιμές των προϊόντων στα ράφια να αρχίσουν να μειώνονται, ο πληθωρισμός να αποκλιμακώνεται και έτσι να στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά».

Αποκλιμάκωση των τιμών στα ράφια

«Έχουμε λάβει μία σειρά από μέτρα, τα οποία ξεκίνησαν από χθες 1η Μαρτίου να έχουν εφαρμογή. Μία σειρά από προϊόντα, σχεδόν 4000 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, μετά από ένα δραστικό μέτρο που ψηφίσαμε στη Βουλή, οι τιμές έχουν αρχίσει να αποκλιμακώνονται. Το πόσο θα είναι η μείωση θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Από την πρώτη μέρα, χθες, που πραγματοποιήσαμε αυτοψίες είδαμε ότι έχουμε αποκλιμάκωση των τιμών, μειώσεις στις τιμές των προϊόντων. Έχουμε μειώσεις που μπορεί να φτάσουν 15% ή και 20%. Έχουμε σταθεροποίηση και μείωση τιμών», τόνισε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε:

«Εμείς ζητήσαμε από τους προμηθευτές να μειωθεί η τιμή τιμοκαταλόγου και τώρα όλες οι προσφορές θα πρέπει να υπολογίζονται στις νέες μειωμένες τιμές. Έτσι, ο καταναλωτής θα μπορεί να αγοράζει και την προσφορά ακόμα πιο φθηνά απ'ότι αγόραζε πριν την εφαρμογή των μέτρων».

«Δεν παρεμβαίνουμε στις προσφορές και τις εκπτώσεις που κάνει ο προμηθευτής προς τον καταναλωτή. Θέλαμε να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια και επί των νέων τιμών να υπολογίζονται οι προσφορές», διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Τα μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν από χθες, είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να μειωθούν οι τιμές στα ράφια και να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων», πρόσθεσε.

Το καλάθι του Πάσχα

Πέρυσι το Καλάθι του Πάσχα είχε τεθεί σε ισχύ λίγες ημέρες πριν από την μεγάλη Εβδομάδα με στόχο οι πολίτες να πραγματοποιήσουν πιο οικονομικές τις αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι. Το καλάθι περιείχε πασχαλινά προϊόντα όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.

Με παρόμοιο τρόπο αναμένεται να εφαρμοστεί το μέτρο και τη φετινή χρονιά, αλλά όλα θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες στις συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου.

Σημειώνεται ότι φέτος το Πάσχα πέφτει στις 5 Απριλίου, δηλαδή αρκετά πιο αργά από πέρυσι.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ