Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Πολύ πιθανή μία μείωση επιτοκίων τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο

 Villeroy de Galhau
AP Photo

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πολύ πιθανό να μειώσει τα επιτόκια στις συνεδριάσεις της τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο, καθώς υπάρχει πλέον ευρεία συναίνεση για να γίνει σύντομα μια κίνηση, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

«Φαίνεται πολύ πιθανό ότι θα υπάρξει μια πρώτη μείωση επιτοκίων την άνοιξη…Η άνοιξη διαρκεί από τον Απρίλιο έως τις 21 Ιουνίου» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM Business.

Η ΕΚΤ έχει προγραμματισμένες συνεδριάσεις για αποφάσεις νομισματικής πολιτικής για στις 11 Απριλίου, 6 Ιουνίου και 18 Ιουλίου. Στη συνέχεια, δεν θα συνεδριάσει ξανά πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Χθες, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια παρόλο που μείωσε τις προβλέψεις της για τον φετινό πληθωρισμό. Η Πρόεδρος της, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση ότι τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι ακόμη «επαρκώς σίγουρα» αναφορικά με την επάνοδο του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, ώστε να αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια.

Ωστόσο, ανέφερε επίσης ότι μπορεί να είναι δυνατό να ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, όταν η ΕΚΤ θα έχει «πολλά περισσότερα» από τα στοιχεία που χρειάζεται πριν λάβει αποφάσεις.

«Τώρα έχουμε όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο 2% έως το επόμενο έτος», δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.

Τον περασμένο μήνα, ο Βιλερουά είχε τονίσει ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αποφύγει να περιμένει πολύ πριν μειώσει τα επιτόκια, ώστε να μπορέσει να κινηθεί σταδιακά και να αποφύγει την υπερβολική προσαρμογή αργότερα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ