Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, πριν ανοίξει το taxisnet

Παράταση στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων πριν καν το άνοιγμα του taxisnet, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων  της Βουλής.

Oπως είπε για κάθε μέρα καθυστέρησης της έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πέραν της 31ης Μαρτίου, θα δοθεί παράταση ίσων ημερών. 

«Δεδομένου ότι, πέρσι ξεκινήσαμε 31 Μαρτίου, ας το πούμε χοντρικά 1η Απριλίου και δεν ξεκινήσαμε την ίδια ημερομηνία φέτος, για τις όποιες μέρες έχουμε πάει μέσα στον Απρίλιο θα δώσουμε προκαταβολικά την προθεσμία πέραν της 30ης Ιουνίου, μέσα στον Ιούλιο να μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις, άρα τις μέρες τις οποίες πήραμε στον Απρίλιο θα τις δώσουμε στον Ιούλιο...», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης.

Εως και τα τέλη Ιουλίου

Ο σχεδιασμός της εφορίας προβλέπει ότι το taxisnet θα ανοίξει αρχικά για τα φυσικά πρόσωπα και στη συνέχεια με τα νομικά πρόσωπα. Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση δεν είναι απίθανο η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να παρατεθεί για μία ακόμη φορά έως και τα τέλη Ιουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πολύ πιθανό προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να φτάσει έως τα τέλη Ιουλίου, με τη δυνατότητα πληρωμής των δύο πρώτων δόσεων έως το τέλος Αυγούστου χωρίς προσαυξήσεις.

Σημειώνεται ότι με διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπεται η παροχή έκπτωσης 3% σε όσους πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος έως το τέλος Αυγούστου.  

Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2024  και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά  επόμενων μηνών.

 

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ