Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Eναρξη λειτουργίας του Κέντρου Φορολογίας Κεφαλαίου Αττικής - Πώς θα εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι

Σε λειτουργία τίθεται από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου το νέο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής της ΑΑΔΕ, στο οποίο μεταφέρονται σταδιακά οι αρμοδιότητες φορολογίας μεταβίβασης περιουσίας και κατοχής ακινήτων των ΔΟΥ του νομού Αττικής.

Ειδικότερα, μεταφέρονται στο ΚΕΦΟΚ Αττικής οι παραπάνω αρμοδιότητες των ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών, Πλοίων, Κορωπίου, Παλλήνης, Χολαργού και Κατοίκων Εξωτερικού & Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής.

Πώς θα εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι

Από τις 19/4/2024, στις 14:30 οι έξι αυτές ΔΟΥ παύουν να είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή “τα Αιτήματά μου” για υποθέσεις φορολογίας μεταβίβασης περιουσίας και κατοχής ακινήτων και οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται:

ψηφιακά, από το ΚΕΦΟΚ Αττικής, στην εφαρμογή “τα Αιτήματά μου”, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp

τηλεφωνικά, από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 7:30 έως 17:00.

Σταδιακά η μεταφορά αρμοδιοτήτων άλλων ΔΟΥ

Η σταδιακή μεταφορά των παραπάνω αρμοδιοτήτων των υπόλοιπων ΔΟΥ του νομού Αττικής και η ενσωμάτωση τους στο ΚΕΦΟΚ Αττικής, θα πραγματοποιηθεί από:

• 13/5/2024: ΔΟΥ Α΄ Αθηνών, Δ΄ Αθηνών, ΦΑΕ Πειραιά, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Ψυχικού, Αιγάλεω, IB’ Αθηνών, ΙΖ’ Αθηνών και Ελευσίνας.

• 20/5/2024: ΔΟΥ ΙΓ’ Αθηνών, Αγίων Αναργύρων, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Νέας Ιωνίας, Α΄ Πειραιά, Ε’ Πειραιά, Νίκαιας και Περιστερίου.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Ο οργανωτικός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Με την έναρξη του ΚΕΦΟΚ καθετοποιούμε τις υπηρεσίες των Τμημάτων Κεφαλαίου και δημιουργούμε πυρήνες εξειδίκευσης, που θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Εξασφαλίζουμε ομοιομορφία στην εφαρμογή της νομοθεσίας και των σχετικών διαδικασιών, διευκολύνουμε την κεντρική παροχή κατευθύνσεων και την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων μας, ενώ παράλληλα προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ένα σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον εργασίας με πολλές ευκαιρίες ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, που θα τους επιτρέψει να ασκούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ