Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Στα 34 χρόνια η μέση ηλικία των δανειοληπτών

Στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για την επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος «Σπίτι Μου», αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στον Σκάι, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι «ο πρωθυπουργός εξαντλεί τα περιθώρια για να βρούμε τα 2 δισεκατομμύρια από τους ευρωπαϊκούς πόρους, δηλαδή από το Ταμείο Ανάκαμψης» και ανέφερε ότι θα υπάρξει και ηλικιακή διεύρυνση, «επειδή ένα από τα μεγάλα παράπονα που δεχόμασταν στο υφιστάμενο πρόγραμμα ήταν γιατί δεν εντάσσονται οι άνω των 40».

«Το νέο πρόγραμμα λοιπόν δεν θα αφορά μόνο τους νέους έως 39 ετών αλλά θα διευρυνθεί έως τα 50 έτη.

Οτιδήποτε άλλο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, ωστόσο ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι εξετάζεται διεύρυνση του εισοδηματικού κριτηρίου» προσέθεσε. Υπενθύμισε ότι «σήμερα το εισοδηματικό όριο είναι στις 24.000 ευρώ για το ζευγάρι και αυτό αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ενώ όταν είναι μονογονεϊκή οικογένεια το εισοδηματικό κριτήριο αυξάνεται στις 27.000 ευρώ και 3.000 ανά τέκνο»

 Η υπουργός επισήμανε ότι μέσω του υφιστάμενου προγράμματος «Σπίτι μου» συνολικού προϋπολογισμού 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, στο τέλος του χρόνου 9.155 νέα ζευγάρια θα έχουν αποκτήσει το δικό τους σπίτι.

 Έκανε γνωστό ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 6.305 εκταμιευμένα δάνεια και τόνισε ότι «μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν συμβασιοποιηθεί 9.155 δάνεια και ισάριθμα ζευγάρια θα έχουν βρει το σπίτι τους». «Θα πρέπει να τονίσω ότι ο μέσος όρος ηλικίας των δανειοληπτών είναι τα 34 έτη και περίπου, μέσο εισόδημα 16.000 ευρώ. Όλοι όσοι γνωρίζουν την τραπεζική αγορά αντιλαμβάνονται ότι δανειολήπτες με τέτοιο προφίλ θα ήταν πολύ δύσκολο να λάβουν δάνειο» προσέθεσε.

Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει ειδική πρόνοια μηδενικού επιτοκίου και πλήρους κάλυψης από το κράτος για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας υπογράμμισε ότι εξετάζεται αναπροσαρμογή του ύψους της επιδότησης, που αυτή τη στιγμή είναι 40% για ποσό μέχρι 10.000 ευρώ. Έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα 1.413 ιδιοκτήτες και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε σε αυτό το πρόγραμμα, θέλουμε να το βελτιώσουμε ώστε να αυξήσουμε το οικιστικό απόθεμα. Είναι κι αυτό ένα ζητούμενο στη μάχη για το στεγαστικό»

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ