Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Δεύτερο χαμηλότερο στην ΕΕ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας το 2023

Κομισιόν / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας, με βάση την αγοραστική δύναμη του, παρέμεινε πέρυσι το δεύτερο χαμηλότερο στην Ευρωζώνη, μετά από αυτό της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, αντιστοιχούσε στο 67% του μέσου όρου της ΕΕ, δηλαδή ήταν κατά ένα τρίτο χαμηλότερο από αυτό. Σημειώνεται ότι το 2022 ανερχόταν επίσης στο 67% του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ της ΕΕ, που σημαίνει ότι δεν σημειώθηκε κάποια σύγκλιση,

Αντίθετα, η Βουλγαρία συνέκλινε καθώς ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε στο 64% από 62% το 2022. Το ίδιο συνέβη και με τη Σλοβακία, όπου αυξήθηκε στο 73% από 71%, ενώ στη Λετονία μειώθηκε στο 71% από 72%.

To υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ είχαν το Λουξεμβούργο (240% του μέσου όρου) και η Ιρλανδία (212%).

Eurostat, κατά κεφαλήν ΑΕΠ

Στο 79% η κατά κεφαλή κατανάλωση

Η κατά κεφαλήν κατανάλωση, σε όρους αγοραστικής δύναμης, στην Ελλάδα ήταν επίσης χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ, αλλά η απόσταση από αυτόν ήταν μικρότερη, καθώς ανήλθε στο 79% από 78% το 2022.

Σύμφωνα με την Eurostat, τη χαμηλότερη κατά κεφαλήν πραγματική ατομική κατανάλωση στην ΕΕ είχαν η Ουγγαρία και η Βουλγαρία (30% και 27%, αντίστοιχα, κάτω από τον μέσο όρο), ενώ την υψηλότερη είχαν το Λουξεμβούργο (38% πάνω από τον μέσο όρο) και η Ολλανδία με την Αυστρία (17% και οι δύο).

Eurostat, κατά κεφαλή κατανάλωση
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ