Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ποιοι δεν θα πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης και το 2022

Ευρώ - Δημοσιονομική Χαλάρωση
Πηγή: Intimenews

Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης είναι σε ταμειακή βάση, όπως διευκρίνισε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN TV και τη Φαίη Μαυραγάνη, ο φοροτεχνικός Νίκος Φραγκιαδάκης.

Αυτό σημαίνει ότι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολοούμενοι δεν θα έχουν εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν το 2021 και θα δηλωθούν το 2022,ενώ οι μισθωτοί δεν θα έχουν για τις αποδοχές του 2022 που παρακρατείται μήνα - μήνα από την μισθοδοσία τους.

Πέραν τούτου, δρομολογείται μείωση ασφαλιστικών εισφορών και για την κύρια και για την επικουρική σύνταξη.

Παράλληλα, αναμένεται μία σταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ της τάξεως του 8%.

Το 2023 αναμένεται επέκταση της απαλλαγής της εισφοράς αλληλεγγύης τόσο για το Δημόσιο όσο και για τους συνταξιούχους, περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,60 ποσοστιαίες μονάδες βάσης, μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος, μείωση φορολογίας στο εισόδημα των  επιχειρήσεων στο 20% από 24%, ενώ το 2024 αναμένεται πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αλλά και μείωση του ΦΠΑ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ