Νέα
  • ΓΔ: 906.03 +0.21%
  • Τζίρος: 15,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: Γιατί στρέφεται σε ΑΜΚ 800 εκατ. ευρώ - Τι προβλέπει το νέο σχέδιο στρατηγικής

Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi
Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi

Τη σκυτάλη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από την Τράπεζα Πειραιώς και την Attica Bank παίρνει η Alpha Bank, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση υπό την ισχυρή πίεση που ασκείται στη μετοχή της από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όπως διευκρινίζει η Διοίκηση της συστημικής τράπεζας, έχει αναθέσει στους οίκους JP Morgan και Goldman Sachs τη διερεύνηση δυνατότητας άντλησης 800 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με στόχο τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

Μια αναπτυξιακή ΑΜΚ

Πρόκειται για μια «αναπτυξιακή» ΑΜΚ που στόχο έχει να χρηματοδοτήσει τον επαναπροσδιορισμό του 3ετούς στρατηγικού σχεδίου της, όπως διευκρινίζει η Alpha Bank.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η άντληση των κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της τράπεζας.

Περαιτέρω στοιχεία σε ό,τι αφορά την ΑΜΚ αναμένεται να αποκαλύψει η διοίκηση κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου 2020 στις 27 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε θα παρουσιαστεί και το νέο σχέδιο στρατηγικής το οποίο προβλέπει :

  • αναβάθμιση των στόχων για κερδοφρία,
  • διπλάσιες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων και
  • αξιοποίηση των ανοιγμάτων στο εξωτερικό.

Ειδικά οι τιτλοποιήσεις NPEs είναι αυτές που «καίνε» τα περισσότερα κεφάλαια για τις τράπεζες, γεγονός που τις ωθεί σε ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης στον βωμό της απαλλαγής τους από τα κόκκινα δάνεια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε απάντηση δημοσιευμάτων στον τύπο, η «Alpha Services and Holdings S.A.», 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank A.E. (“Alpha Bank”), ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων.

Η Alpha Bank θεωρεί εξαιρετικά θετικές τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, και αναλαμβάνει να συμβάλλει υποστηρικτικά στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

H Alpha Services and Holdings S.A, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα προβεί εγκαίρως σε περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επί του θέματος αυτού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ