Νέα

Τράπεζα Πειραιώς: Στον αστερισμό του Sunrise η Ετήσια Γενική Συνέλευση

Τράπεζα Πειραιώς
Πηγή: Intime

Τα πρώτα αποτελέσματα του σχεδίου μετασχηματισμού της Τράπεζας Πειραιώς σε μια τράπεζα με ισχυρή κεφαλαιακή βάση και υγιή ισολογισμό αναμένεται να παρουσιάσει στους μετόχους η Διοίκηση, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που θα διεξαχθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα.

Το σχέδιο Sunrise, που ανακοίνωσε ο CEO της τράπεζας Χρήστου Μεγάλου τον περασμένο Απρίλιο, βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και ήδη οι ενδιάμεσοι στόχοι του επιτυγχάνονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ή και νωρίτερα αυτού. Η συστημική τράπεζα άντλησε 1,38 δισ. ευρώ από την αγορά στο πλαίσιο μιας επιτυχούς αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που στόχο έχει να χρηματοδοτήσει την ταχύτερη εξυγίανση του ισολογισμού της από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Έρχονται οι νέες τιτλοποιήσεις

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοίκηση επισπεύδει τις προγραμματισμένες τιτλοποιήσεις. Εντός των επόμενων μηνών, σχεδιάζει νέα τιτλοποίηση ύψους 7,2 δισ. ευρώ, η τρίτη συναλλαγή σε διάστημα 12 μηνών μετά τις επιτυχημένες τιτλοποιήσεις Vega και Phoenix.

Η νέα τιτλοποίηση αναμένεται να μειώσει τα NPEs κατά επιπλέον 50%, απομειώνοντας τον αντίστοιχο δείκτη στο 23% από 46% που ήταν τον περασμένο Μάρτιο. Με την ολοκλήρωση του Sunrise και άλλο ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 4 δισ ευρώ, η Τράπεζα θα έχει τιτλοποιήσει συνολικά κόκκινα δάνεια 14 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την προγραμματισμένη ατζέντα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Πειραιώς Financial Holdings, αναμένεται να επικυρωθούν σήμερα -ως είθισται- τα πεπραγμένα του 2020 και οι προοπτικές του 2021, με βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την έγκριση των ισολογισμών και τoν απολογισμό του έργου της περσινής χρήσης. Η διοίκηση του ομίλου αναμένεται να παρουσιάσει στους μετόχους τις κινήσεις για δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ και την πρώτη διανομή κεφαλαίου σε είδος.

Στο 80% ο στόχος για εσωτερικό κεφάλαιο 1 δισ. ευρώ

Παράλληλα, η Διοίκηση Μεγάλου αναμένεται να ανακοινώσει ότι έχει ήδη επιτευχθεί στο 80% ο στόχος για τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ μέσα από κεφαλαιακά κέρδη από ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου (0,4 δισ.), την πώληση του καρτικού συστήματος POS (0,3 δισ. ευρώ) και της συνθετικής τιτλοποίησης δανείων (όφελος 0,3 δισ. ευρώ).

Θυμίζεται ότι η τράπεζα έχει ήδη δρομολογήσει τη διανομή του 65% των ομολόγων μεσαίας διαβάθμισης των σχημάτων Phoenix και Vega, τα οποία φέρουν κουπόνι 7%. Η αξία τους εκτιμάται στα 62,5 εκατ. ευρώ, αφού η διοίκηση του Ομίλου πρόκειται να ζητήσει την έγκριση από τη Γ.Σ. τη μείωση σε είδος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,05 ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ