Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτά είναι τα πιθανά τραπεζικά mega deals του 2021

Τράπεζες
Πηγή: Pexels

Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού τραπεζικού πρωταθλητή θα μπορούσε να είναι ένα από τα πολλά φαινόμενα μετασχηματισμού που έφερε η πανδημία στον χρηματοοικονομικό τομέα της Ευρώπης, σύμφωνα με κορυφαίους αναλυτές της Bank of America.

Και αυτό γιατί ο τραπεζικός κλάδος της Γηραιάς Ηπείρου ξαφνικά κατακλύστηκε από συναλλαγές, αυξάνοντας τον όγκο των συγχωνεύσεων και εξαγορών κατά 27% από έτος σε έτος, αγγίζοντας τα 37 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το Bloomberg δείχνουν. Και απ’ ό,τι φαίνεται η συγκεκριμένη τάση θα εξακολουθήσει να έχει ισχυρό momentum.

Μια τάση που ενισχύεται από το γεγονός ότι κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπης δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι τα μεγάλα τραπεζικά σχήματα έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Bloomberg «βλέπει» πιθανές εξελίξεις μεταξύ των κάτωθι τραπεζικών κολοσσών.

Οι φήμες για πιθανή συγχώνευση μεταξύ των ελβετικών τραπεζών Credit Suisse και UBS Group έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, ενώ οι αναλυτές εικάζουν ότι επίκειται συμφωνία μεταξύ των γαλλικών BNP Paribas και Societe Generale.

Αντίστοιχα, στην Ιταλία, το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας εντείνει τις προσπάθειές του να πουλήσει την Banca Monte dei Paschi di Siena στην UniCredit και επιδιώκει, μάλιστα, να συνάψει τη σχετική συμφωνία μόλις στις αρχές του 2021.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ