Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φ. Καραβίας: Ισχυρή ανάπτυξη και το 2022 - Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας / Πηγή: Intime

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, σε συνέντευξή του στο περιοδικό TIME, στο τεύχος Αυγούστου, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με σημαντική συμβολή των επενδυτών από το εξωτερικό.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι σήμερα η χώρα μας έχει «το πιο φιλικό σε επιχειρήσεις περιβάλλον από την δεκαετία του ’80, καθώς η παρούσα κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση των φόρων και υιοθέτησε επιθετική μεταρρυθμιστική ατζέντα».

«Οι επενδυτικές ευκαιρίες δεν περιορίζονται αποκλειστικά στον τουριστικό τομέα», επισήμανε ο κ. Καραβίας και πρόσθεσε ότι «η Microsoft, για παράδειγμα, δημιουργεί ένα κόμβο κέντρων δεδομένων εδώ, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για την κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής μπαταριών λιθίου της Ευρώπης, στη Βόρεια Ελλάδα».

Ο επικεφαλής της Eurobank σημείωσε στο περιοδικό ότι η Ελλάδα διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό με υψηλή εκπαίδευση και επαγγελματισμό, πολλοί από τους οποίους έχουν εμπειρία και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ίσως εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι εδώ η ποιότητα ζωής είναι εξαιρετικά υψηλή».

Εκανε λόγο για πολύ θετικό κλίμα αναφορικά με την μακροοικονομική πορεία της χώρας, εξαιτίας ενθαρρυντικών δεικτών ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά και με βάση την ανταπόκριση στην κρίση του κορονοϊού.

Εκτίμησε, επίσης, ότι η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 5% σε επίπεδο έτους, ενώ και το 2022 θα είναι ένα ακόμα ισχυρό έτος ανάπτυξης.

Τέλος, αναφερόμενος στην Eurobank τόνισε ότι «έχει ήδη διεθνή προοπτική και αναπτύσσει διεθνείς συμμαχίες και συνεργασίες από την αρχή. Είμαστε πρωτοπόροι στην προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και είμαστε η μοναδική ελληνική τράπεζα που είμαστε μέλος του Santander’s Trade Club», επισήμανε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ