Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: Κατέθεσε αίτηση για εγγύηση του Δημοσίου στο πλαίσιο του «Ηρακλή ΙΙ»

Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi
Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi

Η Alpha Bank είναι η πρώτη τράπεζα που κατέθεσε αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Δημοσίου του «Ηρακλή ΙΙ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η αίτηση κατατέθηκε στις 15 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της τιτλοποίησης δανείων «COSMOS» που προωθεί η τράπεζα.

Το project αφορά σε δάνεια ύψους 3,5 δισ. ευρώ και η εγγύηση του Δημοσίου θα αφορά στο ποσό των 1,7 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

«Κατατέθηκε την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 στο Υπουργείο Οικονομικών η πρώτη αίτηση από την Alpha Bank για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής II».

Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της Alpha Bank με την κωδική ονομασία «COSMOS», συνολικής λογιστικής αξίας 3,4 δισ. ευρώ, προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Ν.4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, αξίας 1,7 δισ. ευρώ.

Η Alpha Bank είναι το τρίτο πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ», για το οποίο συνολικά έχουν υποβληθεί τέσσερις αιτήσεις».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ