Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τράπεζες: Κρας τεστ σήμερα για τα μέτρα των ανεμβολίαστων - Η φόρμουλα για τους απείθαρχους

Ουρά έξω από τράπεζα
Ουρά έξω από τράπεζα / Πηγή: Intime

Πρεμιέρα των νέων μέτρων σήμερα και στις τράπεζες με σαφείς εντολές προς όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να αποφύγουν ακόμα και τον πιο... μικρό διαπληκτισμό με απείθαρχους πελάτες.  

Τα τραπεζικά επιτελεία έχουν δώσει ρητή εντολή να μην υπάρχει καμία ένταση ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία εσκεμμένου γεγονότος και να προστατευθούν και οι ίδιοι οι τραπεζοϋπάλληλοι που έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους, καθώς τόσο η ΟΤΟΕ, όσο και τα σωματεία/σύλλογοι εργαζομένων έχουν ζητήσει τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων να αναλάβει ειδικευμένο προσωπικό (security).

Η φόρμουλα για τους απείθαρχους

Προς αποφυγή εντάσεων αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που ο πελάτης δεν επιδείξει τα έγγραφα που προβλέπει η ΚΥΑ (πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικό τεστ και ταυτότητα) αλλά επιμένει να εισέλθει στην τράπεζα, τότε θα κάνει τη συναλλαγή του και ταυτόχρονα θα ενημερώνεται για τη διοικητική ποινή σε περίπτωση ελέγχου.

Καταγραφή και ενημέρωση

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων προς τα ανωτέρω θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές.

Επιπλέον οι διοικήσεις των τραπεζών ξεκαθαρίζουν ότι σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία, το προσωπικό δεν έχει καμία νομική ευθύνη και το πρόστιμο θα επιβαρύνει αποκλειστικά την τράπεζα. Επίσης δεν υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία για τους εργαζόμενους.

Γεγονός είναι ότι σήμερα όλοι είναι σε επιφυλακή - Διοικήσεις, εργαζόμενοι και σωματεία - ώστε να κυλήσει χωρίς παρατράγουδα η νέα πραγματικότητα. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ