Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Αποθεώνει» τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές η HSBC

Η τράπεζα HSBC / Πηγή: Unsplash
Η τράπεζα HSBC / Πηγή: Unsplash

Έκθεση ύμνο για τις ελληνικές τράπεζες έβγαλε η HSBC, θεωρώντας ότι θα έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και γενικότερα μία πολύ καλή πορεία μέσα στην επόμενη 5ετία. 

Η HSBC εκτιμά ότι η μέση ετησιοποιημένη ανάπτυξη την επόμενη 5ετία (CAGR)  θα διαμορφωθεί στο 5% για  τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, oι δείκτες των NPL’s και των NPE’s θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα και ο τραπεζικός κλάδος θα επωφεληθεί τα μέγιστα από την αξιοποίηση των 32,5 δις. Ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Η έκθεση της HSBC αναβαθμίζει τις τιμές στόχους των ελληνικών συστημικών τραπεζών και δίνει σύσταση αγοράς σε όλες ενώ δηλώνει ότι η αγαπημένη της προτίμηση είναι η Eurobank.

Πιο συγκεκριμένα αυξάνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 1,40 ευρώ από 1,20 ευρώ πριν, αυξάνει επίσης την τιμή-στόχο για την Πειραιώς στα 1,95 ευρώ από 1,64 πριν, ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Eurobank στο 1,30 ευρώ από 1 ευρώ πριν καθώς και για την Εθνική στα 3,55 ευρώ από 3,40 ευρώ πριν. Έτσι, βλέπει περιθώρια ανόδου 27% για την Alpha, 36% για τις Eurobank και Πειραιώς και 35% για την ΕΤΕ, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές στο ταμπλό.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ