Νέα
 • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
 • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Η συμφωνία ΤΧΣ με Ellington-ΤΜΕΔΕ για την ΑΜΚ - Το νέο χρονοδιάγραμμα

Κωνσταντίνος Μακέδος, πρόεδρος της Attica Bank / Πηγή: INTIME NEWS

Φως στο περιεχόμενο της συμφωνίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του σχήματος Ellington-ΤΜΕΔΕ για την είσοδό του στην Attica Bank θα ρίξει το συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για αλλαγή του χρονοδιαγράμματος της ΑΜΚ, βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου, αντί στις 10 Δεκεμβρίου, με νέα δεδομένα.

Ζητούμενο, εξάλλου, είναι και οι όροι συμμετοχής του σχήματος Ellington-TMEΔΕ στην επόμενη φάση εξυγίανσης της τράπεζας, που θα ακολουθήσει της επικείμενης ΑΜΚ και ενώ θα έχει αποτυπωθεί πλήρως το μέγεθος των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας, λόγω και των ζημιών που θα προκύψουν από τις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων.

Τι ποσό θα εισφέρουν Ellington-ΤΜΕΔΕ

Στην αύξηση, το ΤΧΣ, όπως γνωστοποίησε στην Attica Bank, θα ασκήσει μερικώς τα δικαιώματά του, μειώνοντας το ποσοστό του από το 62,8%, εφόσον καλυφθεί στο σύνολό της η αύξηση και οι τυχόν αδιάθετες μετοχές απορροφηθούν από τρίτους. Το ΤΜΕΔΕ θα συμμετάσχει στην αύξηση με το σύνολο του ποσοστού που κατέχει σήμερα στην τράπεζα, ήτοι 14,7%, όπως άλλωστε και ο ΕΦΚΑ που ελέγχει το 10,3%.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, Εllington-TMEΔΕ θα εισφέρουν στην ΑΜΚ περί τα 50-55 εκατ. ευρώ, συγκεντρώνοντας ποσοστό κοντά στο 25%, και φέρονται να έχουν αναλάβει δέσμευση για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην επόμενη φάση, όταν θα πραγματοποιηθεί μια δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, περί τα 150 εκατ. ευρώ, εντός του 2022, αυξάνοντας περαιτέρω το ποσοστό τους.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά και τα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης της τράπεζας, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι αυτό της αποχώρησης του διευθύνοντος σύμβουλου Θεόδωρου Πανταλάκη, με τον πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ, Κώστα Μακέδο, να έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην προεδρία της Attica Bank.

Το νέο χρονοδιάγραμμα για την ΑΜΚ

To νέο χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ έχει ως εξής:

 • 09.12.2021 – Έναρξη περιόδου άσκησης Δικαιώματος Υπαναχώρησης
 • 17.12.2021 – Τελευταία ημέρα άσκησης των Δικαιωμάτων Προτίμησης
 • 17.12.2021 – Τελευταία ημέρα της περιόδου άσκησης Δικαιώματος Υπαναχώρησης
 • 20.12.2021 – Κατανομή και διάθεση τυχόν αδιάθετων Νέων Μετοχών
 • 21.12.2021 – Πιστοποίηση καταβολής της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου
 • 21.12.2021 – Ανακοίνωση για την κάλυψη της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου
 • 22.12.2021 – Έγκριση του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των Νέων Μετοχών
 • 22.12.2021 – Ανακοίνωση για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών
 • 23.12.2021 – Έναρξη της διαπραγμάτευσης Νέων Μετοχών

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ