Νέα
  • ΓΔ: 786.48 +0.86%
  • Τζίρος: 47,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Η Ellington θα καλύψει τα αδιάθετα δικαιώματα της ΑΜΚ - Εκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ

Με μοναδικό θέμα τη διάθεση των δικαιωμάτων που δεν ασκήθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ, συνεδριάζει στις 3.30 το μεσημέρι το Δ.Σ της Attica Bank.

Tο ποσοστό των δικαιωμάτων που δεν άσκησε το Ταμείο είναι της τάξης του 10%, βάσει της συμφωνίας του ΤΧΣ και του σχήματος Εllington – TMEΔΕ, το οποίο θα συμμετάσχει στη δεύτερη φάση εξυγίανσης της Attica Bank και θα αποκτήσει το 68% των μετοχών.

Ειδικότερα, η Ellington με αίτημα προς το Δ.Σ της Attica Bank ζητά να καλύψει τα αδιάθετα δικαιώματα και αύριο θα έχει τη δυνατότητα να τα καλύψει ώστε να ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου αναμένεται η έγκρισης του Χρηματιστηρίου για την είσοδο προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, στις 23 Δεκεμβρίου εκτός απορόοπτου.

https://www.imerisia.gr/oikonomia/trapezes/29875_attica-bank-ti-problepei-i-symfonia-ths-me-tmede-ellington

Σύμφωνα με το Συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο, το ΤΧΣ συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου «με ποσό έως €153.765.391, ασκώντας αντίστοιχα δικαιώματα προτίμησης που του ανήκουν και καλύπτοντας τις αναλογούσες στο ποσό αυτό νέες μετοχές της Αύξησης προκειμένου εν συνεχεία η Ellington να αποκτήσει τις αδιάθετες Νέες Μετοχές».

Tο ΤΜΕΔΕ και η Ellington θα συμμετέχουν με συνολικό ποσό 62.000.000 ευρώ ως εξής:

  • Το Ταμείο των Μηχανικών άσκησε πλήρως τα  δικαιώματα προτίμησης που του ανήκουν και θα καλύψει τις Νέες Μετοχές που του αναλογούν (ποσοστό 14,7%), και
  • Η Ellington θα αποκτήσει όλες τις αδιάθετες Νέες Μετοχές, ήτοι τις αδιάθετες Νέες Μετοχές που θα προκύψουν τόσο από τη μη άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης από μετόχους μειοψηφίας, όσο και από τη μη πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης του ΤΧΣ.

Ο ΕΦΚΑ επίσης άσκησε τα δικαιώματα που του αναλογούν (ποσοστό 10%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ