Νέα
  • ΓΔ: 786.32 +0.84%
  • Τζίρος: 46,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο εξυγίανσης - «Κλείνει» σήμερα η ΑΜΚ

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Σήμερα το βράδυ, με την πιστοποίηση της καταβολής της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ από το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο εξυγίανσης της τράπεζας.

Οπως όλα δείχνουν και μένει να επιβεβαιωθούν με τις επίσημες ανακοινώσεις, το σχήμα Εllington-TMEΔΕ θα ελέγχει από αύριο περί το 25%, καθώς οι μετοχές που αντιστοιχούν σε μη ασκηθέντα δικαιώματα του ΤΧΣ και μικρομετόχων θα αποκτηθούν -βάσει της συμφωνίας- από το Ellington, με το ποσοστό του να διαμορφώνεται κοντά στο 10% και μαζί με αυτό του ΤΜΕΔΕ (δηλαδή 14,7%) θα προσεγγίσει το 25%. Το ΤΧΣ έχει ανακοινώσει ότι θα καλύψει έως 64% της ΑΜΚ (από το 68,2% που του αναλογεί βάσει της τωρινής συμμετοχής του).

Τι προβλέπει η συμφωνία

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία του ΤΧΣ με Εllington-TMΕΔΕ προβλέπει ότι:

  • Το ΤΧΣ θα ασκήσει μέρος των δικαιωμάτων του στην ΑΜΚ (64,07% από το 68,23% που διαθέτει), εισφέροντας έως 153,8 εκατ. ευρώ.
  • ΤΜΕΔΕ και Ellington θα εισφέρουν από κοινού 62 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας το περίπου 25%  της ΑΜΚ. Το ΤΜΕΔΕ θα ασκήσει το σύνολο των δικαιωμάτων του (14,7%), ενώ η Ellington θα αποκτήσει όλες τις αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν από τη μη άσκηση δικαιωμάτων του ΤΧΣ και μικρομετόχων. Εάν οι αδιάθετες μετοχές δεν επαρκούν για  να καλυφθούν τα 62 εκατ. ευρώ συμμετοχής, οι δύο συνεργαζόμενοι επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσθετες μετοχές στην επόμενη ΑΜΚ.
  • Μετά την αξιολόγηση των τιτλοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί νέα ΑΜΚ προς κάλυψη των ζημιών που προκύπτουν. Στη συνέχεια και εφόσον διαπιστωθεί ότι η τράπεζα χρειάζεται πρόσθετα κεφάλαια για να καλύψει ζημίες, θα πραγματοποιηθεί τρίτη ΑΜΚ ή/και έκδοση warrants, όπου δεσμεύεται να συμμετάσχει το σχήμα ΤΜΕΔΕ-Ellington.
  • Μετά την ολοκλήρωση παραπάνω κινήσεων, το επενδυτικό σχήμα ΤΜΕΔΕ-Ellington θα ελέγχει το 68% των μετοχών της τράπεζας.

Αύριο θα ανακοινωθεί η ημερομηνία εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών και στις 23 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ