Νέα
  • ΓΔ: 903.25 -0.08%
  • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πράσινο φως από την ΤτΕ για το deal Παγκρήτιας – HSBC

HSBC / Πηγή: AP
HSBC / Πηγή: AP

Η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε το κατ’ αρχήν «πράσινο φως» για την απορρόφηση των ελληνικών δραστηριοτήτων της ΗSBC από την Παγκρήτια Τράπεζα και σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος για την εξαγορά της ΗSBC Ελλάδος αναμένεται να κατατεθεί στην ΤτΕ τις αμέσως επόμενες ημέρες, όταν και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Εφόσον δοθεί η τελική έγκριση για τα συναλλαγή η Παγκρήτια θα αποκτήσει το δίκτυο των 15 καταστημάτων της HSBC, επιπλέον ενεργητικό περίπου 1,9 δις. ευρώ και καταθέσεις περίπου 1,7 δις. και θα ενισχύσει την παρουσία της καθώς η ΗSBC έχει 15 καταστήματα  εκ των οποίων τα 14 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 300 άτομα προσωπικό.

Τα διοικητικά συμβούλια της ΗSBC και της Παγκρήτας είχαν συμφωνήσει εδώ και μερικές εβδομάδας και τα σχέδια σχετικών συμβάσεων είχαν δοθεί στην ΤτΕ από τις αρχές Φεβρουαρίου. Η συμφωνία προβλέπει την αγορά χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων ύψους 500 εκατ. ευρώ, πλήρως καλυμμένα από προβλέψεις ενώ εκτός συναλλαγής μένουν τα ναυτιλιακά δάνεια της HSBC αντίστοιχου ύψους, τα οποία θα διατηρήσει η βρετανική τράπεζα. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ