Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΤΕ: Αίτημα στον «Ηρακλή ΙΙ» για την τιτλοποίηση Frontier II

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Η Εθνική τράπεζα κατέθεσε αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου «Ηρακλής ΙΙ» για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία «Frontier II» συνολικής λογιστικής αξίας 1 δισ. ευρώ.

Η ΕΤE είναι το τέταρτο πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ», για το οποίο συνολικά έχουν υποβληθεί πέντε αιτήσεις.

Το αίτημα της ΕΤΕ αφορά στη χορήγηση εγγύησης στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, αξίας 460 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της τράπεζα στο πλαίσιο του Προγράμματος Μετασχηματισμού της, έχει εκκινήσει τη διαδικασία τιτλοποίησης ενός χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία «FrontierII» και η ανεύρεση επενδυτή και η αποδοχή του αιτήματος της εγγύησης από το ελληνικό δημόσιο είναι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη

Bάσει του χρονοδιαγράμματος η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο γ’ τρίμηνο. Το Frontier αποτελείται 50.000 δανειακές διευκολύνσεις, με κατανομή περίπου 50% οικιστικά, περίπου 40% επιχειρηματικά και μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών και περίπου 10% καταναλωτικά δάνεια, με απαιτήσεις που εξασφαλίζονται σε ποσοστό άνω του 80% από ακίνητα

Σημειώνεται ότι η ΕΤΕ, με βάση τα στοιχεία του α’ τριμήνου έχει δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 6,5% στην Ελλάδα και 6,8% σε επίπεδο ομίλου και αναμένεται να πετύχει φέτος δείκτη κάτω από 6%, ενώ ο στόχος για το 2024 έχει τεθεί στο 3%, περιορίζοντας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε 1,1 δισ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ ή 400 εκατ. μετά από προβλέψεις που ήταν στις 31/3/2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ