Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Κόκκινο» 1 στα 3 δάνεια από αυτά που ρυθμίστηκαν τους τελευταίους 18 μήνες - Πως θα σώσουν το σπίτι τους οι δανειολήπτες

«Τσουνάμι» πλειστηριασμών έρχεται από το Σεπτέμβριο, καθώς την τελευταία περίοδο έχουν «κοκκινίσει» ένα στα τρία δάνεια, τα οποία είχαν ρυθμιστεί το τελευταίο 18μηνο.

Η δικηγόρος, Νανά Παπαδογεωργάκη μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV, επέστησε την προσοχή των δανειοληπτών.

«140.000 πλειστηριασμοί θα γίνουν έως το τέλος του έτους. Είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται δυσάρεστα για κάποιο κόσμο. Δεν θα πω ότι οι τράπεζες είναι αμετακίνητες και δεν διαπραγματεύονται. Οι πολίτες πιστεύουν ότι έστω τελευταία στιγμή θα καταφέρει να τη σώσει. Οι δανειολήπτες θα πρέπει να προσέξουν, η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται από μόνη της, δεν υπάρχει νομοθεσία στην Ελλάδα που να την προστατεύει, χωρίς εμείς να έχουμε επιμεληθεί: είτε να έχουμε κάνει μια διαπραγμάτευση με την τράπεζα, είτε να μπούμε στη γνωστή πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Τρία βήματα που μπορεί να κάνει ο δανειολήπτης

  1. Να μεταβεί στην τράπεζα και να διαπραγματευτεί απευθείας. Αν λάβει κάποια ειδοποίηση, είναι λάθος ντη βάλει στο.. συρτάρι. Πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικό.
  2. Να κάνειαίτηση στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού
  3. Να κάνει παύση πληρωμών με σκοπό να πτωχεύσει

Πως θα σώσει ο δανειολήπτης το σπίτι του;

«Στο κομμάτι των πλειστηριασμών, υπάρχει μια άλλη διαδικασία η έκδοση βεβαίωσης ευάλωτου δανειολήπτη, από την πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας με το που θα κάνεις την αίτηση, και τελικά εκδοθεί μέσα σε 20 ημέρες, την κοινοποιείς αυτή τη βεβαίωση στην τράπεζα ή στο συμβολαιογράφο και αναστέλλεται ο πλειστηριασμός ακόμα και την τελευταία στιγμή, ακόμα και την ίδια ημέρα» όπως υποστήριξε η κ. Νανά Παπαδογεωργάκη

Δείτε όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ