Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΔΣ ο Γιώργος Ζαββός

Μετά την εξαιρετική παρουσία τα τελευταία 3 χρόνια και την θεαματική εξέλιξη της επιχειρησιακής εμβέλειας και των οικονομικών μεγεθών της, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB, έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG ECFIN στο πλαίσιο του προγράμματος InvestEU) για να καταστεί ο πρώτος Ελληνικός πιστοποιημένος φορέας άμεσης αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων.

Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας που ονομάζεται pillar assessment, η οποία θα επιτρέψει στην HDB να διαχειρίζεται μελλοντικά πόρους του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB προχωρά στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης, με διαχωρισμό των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών ρόλων. 

H Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB ενέκρινε την τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, πρ. Ευρωβουλευτή και
πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργου Ζαββού στη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκτελεστική αρμοδιότητα παραμένει στην Διευθύνουσα Σύμβουλο (CEO) Αθηνά Χατζηπέτρου και στον Αντιπρόεδρο Παντελή Τζωρτζάκη, σε θέματα καινοτομίας.

Τα οφέλη για την HDB -εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το pillar assessment- περιλαμβάνουν:
• Άμεση πρόσβαση στον προϋπολογισμό της ΕΕ
• Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ικανότητα κινητοποίησης ιδιωτικών κεφαλαίων που υποστηρίζουν βασικές προτεραιότητες πολιτικής της ΕΕ,
• Ενίσχυση της θετικής αναγνωσιμότητα (visibility) της HDB.

Η πολυετής εμπειρία του κ. Γ. Ζαββού στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, θα ενισχύσει την διεθνή παρουσία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB.

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει τον εταιρικό της μετασχηματισμό σε σύγχρονο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, έχοντας χορηγήσει τα τελευταία 3 χρόνια, περισσότερα από 41.000 δάνεια και 8,5 δις Ευρώ σε νέες χρηματοδοτήσεις, με καταγεγραμμένη δημοσκοπικά ικανοποίηση πελατών κοντά στο 80% (Metron Analysis), η HDB προχωρά στη νέα εποχή για την ελληνική οικονομία.

Με νέα δομή, σύγχρονα, καινοτόμα και ευέλικτα, χρηματοδοτικά εργαλεία, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες και τους στόχους όλων των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Ζαββός, αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ