Νέα
 • ΓΔ: 910.89 +0.42%
 • Τζίρος: 17,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: 8 χρόνια συνεισφοράς στις δομές υγείας των ελληνικών νησιών

Τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και την πολλαπλασιαστική αξία που δημιούργησε ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την υγεία» παρουσίασε η Alpha Bank, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα στο νησί της Ηρακλειάς.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το λιμάνι του νησιού και πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο, παρουσία των κατοίκων της Ηρακλειάς, με τον Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank κ. Βασίλειο Ράπανο να εκφωνεί την εναρκτήρια ομιλία και τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη να απευθύνει χαιρετισμό από την Αθήνα.

Συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Δημήτριος Λιανός, ο Πρόεδρος της Ηρακλειάς, κ. Δημήτριος Γαβαλάς και εκπρόσωποι του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των ωφελούμενων νησιών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μέσω livestreaming, δημοσιογράφοι, θεσμικοί εκπρόσωποι κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών φορέων, pελάτες της AlphaBank από όλη την Ελλάδα, καθώς και οι Εργαζόμενοι του Ομίλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της «Μελέτης Κοινωνικού Αντικτύπου» του Προγράμματος, το οποίο υλοποιείται αδιάκοπα από το 2014 σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη».

Αναλυτικότερα, από το 2014 έως και το 2021, το Πρόγραμμα:

 • Επισκέφτηκε 70 νησιά σε όλη την επικράτεια.
 • Ενίσχυσε 74 δομές υγείας στη νησιωτική χώρα.
 • Προσέφερε 242.504 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και υλικού.

Δημιούργησε, επίσης, θετικά αποτελέσματα για 833.357 ωφελούμενους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες ελληνικών νησιών. Σύμφωνα με τη Μελέτη που εκπόνησε ο οργανισμός HIGGS για λογαριασμό της Alpha Bank, το «Μαζί, με στόχο την υγεία» δημιούργησε πολλαπλασιαστική αξία (SocialReturnonInvestment) ύψους €9,62,που σημαίνει ότι, για κάθε €1 που επενδύθηκε στο Πρόγραμμα, η αξία που επεστράφη στην κοινωνία ανήλθε σε €9,62.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους κύριους αποδέκτες των δωρεών και τους χρήστες των υπηρεσιών που συμμετείχαν στη Μελέτη:

 • Το 96%όσων χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες δήλωσαν ότι αυξήθηκε η εμπιστοσύνη τους στις ιατρικές γνωματεύσεις.
 • Το 92%του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αξιολόγησαν ως «πολύ/αρκετά σημαντικές» τις δωρεές.
 • Το 92%των τοπικών φορέων θεωρούν ότι το πρόγραμμα είχε θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.
 • Επίσης, το 69%όσων χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες δήλωσαν ότι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια ως κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης, δήλωσε: «Η πανδημία, γενικά, έχει καταδείξει ότι η συνεργασία του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, όπου και εάν βρίσκονται στην Ελλάδα, να έχουν τις καλύτερες δυνατές παροχές Υγείας. Η Alpha Bank, με το Πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την υγεία”, εδώ και 8 χρόνια είναι αρωγός του Υπουργείου Υγείας, και πολλοί πολίτες, ειδικά κάτοικοι νησιών που δεν είχαν πρόσβαση σε δομές Υγείας όπως την έχουν άλλοι συμπολίτες μας στα μεγάλα αστικά κέντρα, έχουν καρπωθεί τα οφέλη αυτής της συνεργασίας, μέσω της παροχής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Τράπεζα και είμαστε ανοιχτοί να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αυτή, με στόχο ακόμη περισσότεροι κάτοικοι μικρών νησιών και απομακρυσμένων περιοχών να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση στο αγαθό της Υγείας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, κ. Βασίλειος Ράπανος, τόνισε: «Η Alpha Bank είναι μία Τράπεζα που διαχρονικά αναπτύσσει τη δράση της με κεντρικό άξονα τη συμβολή στον πολιτισμό, το περιβάλλον και τη στήριξη της κοινωνικής ευημερίας –κυρίως παραμελημένων περιοχών. Με τη δράση μας αυτή, στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας που άντεξε σε δύο διαφορετικές κρίσεις την τελευταία δεκαετία, και τα κατάφερε χάρη στον επαγγελματισμό των γιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού, και στο πνεύμα αυτοθυσίας που καθημερινά επιδεικνύουν. Η Alpha Bank, ως υπεύθυνος οικονομικός και κοινωνικός εταίρος, θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια σε δομές Υγείας, αλλά και σε άλλους τομείς, σύμφωνα με τις πραγματικές, καταγεγραμμένες ανάγκες. Το Αιγαίο και τα μικρά νησιά του, διαμάντια της καρδιάς μας, δεν τα ξεχνάμε. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους»

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ