Νέα
  • ΓΔ: 1276.11 -0.31%
  • Τζίρος: 40,87 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Παγκρήτια Τράπεζα: Με 33% μεγαλύτεροι μέτοχοι οι Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου

Αποδεκτή έγινε από το ΔΣ της Παγκρήτιας Τράπεζας η πρόταση που έλαβε από την επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών με ποσό 65 εκατομμυρίων ευρώ, και προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%.

Διαβάστε επίσης: Μπάκος - Καϋμενάκης - Εξάρχου μπαίνουν στην Παγκρήτια Τράπεζα

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Σάλλας δηλώνει ευτυχής για την επιτυχία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, καθώς η Lyktos Participations παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος.

Η Lyktos δεν συμμετείχε στην αύξηση από τη στιγμή που εκδηλώθηκε τόσο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από την Thrivest Holding LTD καθώς δεν θα ήταν προς όφελος της Τράπεζας η ύπαρξη δύο στρατηγικών επενδυτών.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της τράπεζας και τον νέο στρατηγικό επενδυτή στον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Σημειώνεται ότι στις 9 το πρωί έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση των αδιάθετων νέων μετοχών, με σκοπό την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 97,8 εκατ. ευρώ της Παγκρήτιας.

Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ θα μπει στην τελική ευθεία το σχέδιο συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Χανίων την ΗSBC Eλλάδος

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις επιχειρηματίες, διατηρούν το επενδυτικό τους ενδιαφέρον για την πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και νυν Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ