Νέα
  • ΓΔ: 1483.55 +0.23%
  • Τζίρος: 13,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκρήτια Τράπεζα: Νέα σελίδα και δυναμική μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Πηγή: Eurokinissi

Η Παγκρήτια Τράπεζα αλλάζει σελίδα και αποκτά νέα δυναμική μετά την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου (ΑΜΚ), συνολικού ποσού 98,7 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Παγκρήτιας με τον επιτυχή σχεδιασμό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και τις συντονισμένες ενέργειες υλοποίησής της, πέτυχε την ευρεία συμμετοχή επενδυτών και το στρατηγικό ενδιαφέρον ενός νέου επιχειρηματικού πυλώνα στην Ελλάδα, από τον οποίο αντλήθηκε το σύνολο των κεφαλαίων.

Η ολοκλήρωση της ΑΜΚ οδήγησε στην ανανέωση της μετοχικής βάσης της Τράπεζας με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας THRIVEST HOLDING LTD, η οποία πλέον κατέχει ποσοστό συμμετοχής 32,38%, που την αναδεικνύει ως τον μεγαλύτερο βασικό μέτοχο της Τράπεζας.

Είναι προφανές ότι οι νέοι μέτοχοι Δημήτριος Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, με την τοποθέτηση σημαντικών κεφαλαίων, απέδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση υπό τον Αντώνη Βαρθολομαίο και στον στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας.

Με την ΑΜΚ κλείνει ένας κύκλος μετασχηματισμού για την Παγκρήτια, η οποία ξεκίνησε από Συνεταιριστική, μετατράπηκε σε Α.Ε. και σήμερα, αποκτώντας νέα κεφάλαια και ένα νέο βασικό μέτοχο προχωρά στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου με νέα δυναμική. Ενός πλάνου με κύριους πυλώνες ανάπτυξης την εξαγορά του ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC και τη συγχώνευση με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας κος Δ. Δημόπουλος καλωσορίζοντας τον νέο μεγάλο μέτοχο επεσήμανε ότι «ο νέος βασικός μέτοχος της Τράπεζας, THRIVEST HOLDING LTD, ενισχύει σημαντικά τη δυναμική ανάπτυξης της Παγκρήτιας Τράπεζας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Α. Βαρθολομαίος δήλωσε για την νέα μετοχική σύνθεση ότι «η εμπιστοσύνη του νέου μετόχου στον στρατηγικό σχεδιασμό μας επιβεβαιώνει το όραμά μας για μία Τράπεζα με ισχυρό αποτύπωμα σε όλη την επικράτεια και εδραιωμένη ηγετική θέση στην Κρήτη. Στόχος μας παραμένει η μετεξέλιξη της Παγκρήτιας σε μία Τράπεζα μεσαίου μεγέθους που θα στηρίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα μπορεί να προσφέρει σύγχρονες και ανταγωνιστικές τραπεζικές υπηρεσίες».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ