Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurobank: Ανοίγει αύριο βιβλίο για Τier 2 - Στόχος η άντληση 300 εκατ. ευρώ

Eurobank έδωσε εντολή στη Morgan Stanley να τρέξει τη διαδικασία της έκδοσης νέου 10ετούς ομολόγου Tier 2, με στόχο την άντληση 300 εκατ. ευρώ. 

Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει πιθανότατα αύριο ενώ σήμερα με την παρουσία της τράπεζας στο Λονδίνο γίνονται οι επαφές με τους ξένους επενδυτές και με την  έκδοση αυτή η τράπεζα υπερκαλύπτει τον στόχο των ΜREL.

Εκτιμάται πως η απόφαση της Eurobank να προχωρήσει στην έκδοση πριν από το τέλος του χρόνου σχετίζεται με τον στόχο να λάβει έγκριση από τον SSM  για διανομή μερίσματος την τρέχουσα χρήση.

H συναλλαγή είναι η δεύτερη της τράπεζας μέσα στη χρονιά καθώς η Eurobank εξέδωσε νωρίτερα μέσα στο έτος ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ το Μάιο.

Ο τίτλος είναι τύπου 10NC5, δηλαδή διάρκειας 10 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά το πέρας των 5 πρώτων ετών και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Β2 από την Moody’s και B- από την Fitch. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ