Νέα
  • ΓΔ: 1036.33 +0.28%
  • Τζίρος: 16,70 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυξάνει στο 26% η Eurobank τη θέση της στην «Ελληνική Τράπεζα» της Κύπρου

Στο 26% «ανεβαίνει» το ποσοστό της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους του 20% των μετοχών που κατέχει η Wargaming.  Η τιμή της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζα στην συνεδρίαση της 30η Νοεμβρίου ήταν 1,23 ευρώ.

H Eurobank θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Κύπρου στην οποία κατέχει το 12,6% καθώς θα εξαγοράσει το 13,4% της Wargaming το ποσοστό της οποία θα υποχωρήσει στο 7%.

Η Eurobank είχε αποκτήσει ποσοστό 9,9% (40.800.000 μετοχές) στην Ελληνική Τράπεζα τον Ιούλιο του 2021, συνάπτοντας παράλληλα σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών με την Third Point Hellenic Recovery Fund για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 2,7%. Μετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, η συμμετοχή της Eurobank ανήλθε σε 12,6%.

Η Ελληνική Τράπεζα που δραστηριοποιείται στην τραπεζική ιδιωτών και επιχειρήσεων και στη διεθνή τραπεζική και η επένδυση της Εurobank είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου Eurobank να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του σε όλες τις βασικές αγορές στις οποίες διατηρεί στρατηγικό ενδιαφέρον.

Εχοντας πολύ καλή γνώση της εγχώριας αγοράς, μέσω της κατά 100% θυγατρικής Eurobank Κύπρου Λτδ και λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας, η Eurobank πιστεύει ότι η Ελληνική Τράπεζα, με τη διοίκηση, την κεφαλαιακή δομή και την πιστή πελατειακή της βάση, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ώστε να επωφεληθεί από τις προοπτικές που υπάρχουν και να αξιοποιήσει τις μελλοντικές ευκαιρίες

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των δραστηριοτήτων του εξωτερικού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Εurobank.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται σε €153εκ. στο 9μηνο, από €111εκ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Το 46% των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών προήλθε από τις δραστηριότητες στη Βουλγαρία και το 44% από αυτές στην Κύπρο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ