Νέα
  • ΓΔ: 1041.55 +0.82%
  • Τζίρος: 58,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: Στο 8% το αρχικό επιτόκιο για το νέο senior preferred ομόλογο

Πηγή: Eurokinissi

Με το αρχικό επιτόκιο πέριξ του 8% και στόχο άντλησης τα 300 εκατ. ευρώ άνοιξαν τα βιβλία προσφορών για το senior preferred ομόλογο της Alpha Bank, διάρκειας 4,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης τα 3,5 έτη, που αναμένεται λάβει αξιολόγσης Βα3 από τη Moody’s και B+ από την S&P, ενώ θα εισαχθεί στην αγορά του Λουξεμβούργου.

Η ζήτηση για το senior preferred ξεπερνά τα 900 εκατ. ευρώ.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι  BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Η Alpha Bank προχώρησε στη νέα έκδοση  -καθώς είδε βελτίωση των συνθηκών της αγοράς για εκδόσεις τίτλων στο πλαίσιο κάλυψης των στόχων για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων – MREL.

Η Alpha Bank έχει ήδη καλύψει τον ενδιάμεσο στόχο MREL, ενώ στο εννεάμηνο είχε διαμορφωθεί στο 20,3%. Ο τελικός στόχος είναι στο 26,87% στο τέλος του 2025.

Παράλληλα με την έκδοση «τρέχει» και η προσφορά της τράπεζας για την επαναγοράς του ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ που λήγει στις 14 Φεβρουαρίου 2024 και έχει ημερομηνία ανάκλησης τον Φεβρουάριο του 2023, με κουπόνι 3%.  Το ανώτατο επίπεδο αποδοχής θα ανακοινωθεί μετά την τιμολόγηση των νέων τίτλων και αναμένεται να είναι τουλάχιστον ίσο των κεφαλαίων που θα συγκεντρωθούν από τη νέα έκδοση, σημειώνει η τράπεζα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η βελτίωση των συνθηκών της αγοράς επέτρεψε στις ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε εκδόσεις τίτλων υψηλής και μειωμένης εξοφλητικής προτεραιότητας στο πλαίσιο της κάλυψης των στόχων για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων – MREL.

Η Alpha Bank έχει ήδη καλύψει τον ενδιάμεσο στόχο MREL, ενώ στο εννεάμηνο είχε διαμορφωθεί στο 20,3%. Ο τελικός στόχος για τις αρχές του 2026 είναι στο 26,87%. 

►Διαβάστε επίσης: Αλλαγές στην Alpha Bank: Κάτω από το 5% το ποσοστό του Jonh Paulson

 Alpha Bank: Πρόταση επαναγοράς ομολόγων 400 εκατ. ευρώ, υπό την αίρεση επιτυχούς ολοκλήρωσης της νέας έκδοσης ομολόγων

H Αlpha Bank, 100% θυγατρική της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., απηύθυνε υπό όρους πρόταση για την εξαγορά ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred notes) σταθερού επιτοκίου με ρήτρα αναπροσαρμογής (fixed rate reset), συνολικού ύψους ευρώ 400 εκατ. εκδόσεώς της [06.12.2022].

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. ανακοινώνει ότι Alpha Bank Α.Ε., 100% θυγατρική της (εφεξής η «Προτείνουσα»), απηύθυνε στις 5 Δεκεμβρίου 2022 πρόσκληση προς τους κατόχους ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred notes) σταθερού επιτοκίου με ρήτρα αναπροσαρμογής (fixed rate reset), εκδόσεως την 14 Δεκεμβρίου 2021 από την Προτείνουσα, συνολικού ύψους Ευρώ 400 εκατ. (ISIN: XS2416958598) (εφεξής οι «Ομολογίες»), για την υποβολή των Ομολογιών προς εξαγορά τοις μετρητοίς από την Προτείνουσα (εφεξής η «Πρόταση»). Η Πρόταση υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο πληροφοριακό σημείωμα για την πρόταση με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου 2022.

Η Πρόταση απευθύνεται αποκλειστικά προς επαγγελματίες πελάτες και επιλέξιμους αντισυμβαλλομένους κατά την έννοια, αντίστοιχα, των άρθρων 4 και 30 του Ν. 4514/2018. Η εξαγορά από την Προτείνουσα των Ομολογιών που υποβάλλονται στο πλαίσιο της Πρότασης, τελεί υπό αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς ολοκλήρωσης της έκδοσης από την Προτείνουσα νέας σειράς ομολογιών σε ευρώ, υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred notes) σταθερού επιτοκίου με ρήτρα αναπροσαρμογής (fixed rate reset) (εφεξής οι «Νέες Ομολογίες»), η οποία εξαρτάται από τις κρατούσες συνθήκες στην αγορά. Η Alpha Bank κατά την διαδικασία κατανομής των Νέων Ομολογιών αναμένεται να κατανείμει κατά προτεραιότητα Νέες Ομολογίες σε κατόχους Ομολογιών που υποβάλλουν εγκύρως τις Ομολογίες τους προς εξαγορά ή επιβεβαιώνουν δεσμευτικά στην Προτείνουσα ή προς οιονδήποτε από τους Διαχειριστές της Πρότασης (Dealer Manager) την πρόθεσή τους να υποβάλλουν προς εξαγορά τις Ομολογίες στο πλαίσιο της Πρότασης. Η Πρόταση αποσκοπεί στην αναχρηματοδότηση των Ομολογιών μέσω της έκδοσης των Νέων Ομολογιών και εντάσσεται στο πλαίσιο διαχείρισης των υποχρεώσεων της Alpha Bank για τις 2 Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL).

Οι Alpha Bank, BNP Paribas, Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs Bank Europe SE και Morgan Stanley Europe SE ενεργούν ως Διαχειριστές της Πρότασης και οι BNP Paribas, Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs Bank Europe SE και Morgan Stanley Europe SE έχουν διορισθεί ως Joint Bookrunners και η Alpha Bank ως Co-Manager της έκδοσης των Νέων Ομολογιών  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ