Νέα

Τράπεζα Πειραιώς: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την DBRS

Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Τράπεζας Πειραιώς στο B (high) από Β προηγουμένως, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης DBRS. Παράλληλα επεσήμανε πως η τάση της αξιολόγησης της ελληνικής τράπεζας παραμένει «σταθερή».

Ο διεθνής οίκος εξηγεί πως η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την πρόσφατη σημαντική βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, αν και επισημαίνεται επίσης ότι η τράπεζα παραμένει αδύναμη σε σύγκριση με τα διεθνή πρότυπα.

«Άποψή μας είναι ότι η Πειραιώς θα καταφέρει να διατηρήσει ένα ισχυρότερο προφίλ ρίσκου σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, ακόμη και εάν ενσωματωθεί η αναμενόμενη πίεση από τον υψηλότερο πληθωρισμό και την ασθενέστερη οικονομική αναπτυξη, χάρη στο συνεχιζόμενο de-risking και την καθαρή πιστωτική επέκταση καθώς και την πιο ισχυρή κάλυψη έναντι των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs)», σημειώνεται στην έκθεση. 

Η ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης 

Η DBRS προσθέτει ότι η αναβάθμιση ενσωματώνει επίσης την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης του Ομίλου, με τον οίκο να εκτιμά ότι θα συνεχίσει την εσωτερική δημιουργία κεφαλαίων υποστηριζόμενος από τα υψηλότερα περιθώρια επιτοκίου και το χαμηλότερο πιστωτικό κόστος, δεδομένου του βελτιωμένου προφίλ κινδύνου. 

Για τον ίδιο λόγο, ο διεθνής οίκος αναμένει ισχυρότερη παραγωγή κερδοφορίας από βασικές δραστηριότητες της Τράπεζας, που θα αντικατοπτρίζει τη βελτιωμένη λειτουργική αποτελεσματικότητα μετά και την εκτεταμένη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Ο οίκος θεωρεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι υγιής σε όρους δυνατότητας χρηματοδότησης και ρευστότητας, αν και παραμένει δυνητικά ευάλωτη σε κραδασμούς, οπότε πρέπει να συνεχίζει να βελτιώνει τα θεμελιώδη πιστωτικά της στοιχεία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ