Νέα
  • ΓΔ: 1447.28 -0.27%
  • Τζίρος: 19,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αttica Bank: Η Ellington δεσμεύεται για συμμετοχή στην ΑΜΚ, η Thrivest δεν... ασχολείται

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

H κατάθεση, έστω και την τελευταία στιγμή δεσμευτικής επιστολής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) και αγοράς των warrants (συνολικά 490 εκατ. ευρώ) της Αttica Bank από την Ellington, δείχνει -επί του παρόντος τουλάχιστον- ότι το private equity fund θέλει να έχει ρόλο στρατηγικού επενδυτή, υπό την όρο, βέβαια, ότι ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που έχει θέσει ο επόπτης, καθώς η επιστολή θα ελεγχθεί ενδελεχώς.

Μέσω κύκλων το fund δηλώνει ότι παραμένει προσηλωμένο στη συμφωνία μετόχων που έχει υπογράψει με το ΤΧΣ, το οποίο θα συμμετάσχει, όπως και το ΤΜΕΔΕ, στην ΑΜΚ (επίσης απέστειλαν δεσμευτικές επιστολές) που θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

Τέλος τα σενάρια για τη Thrivest

Την ίδια στιγμή μπαίνουν τέλος στα σενάρια για πιθανής συμμετοχής της Thrivest (των επιχειρηματιών Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξαρχου), που είναι και ο βασικός μέτοχος της Παγκρήτιας στην Αttica Bank.

Σύμφωνα με κύκλους της Thrivest, το τελευταίο διάστημα παρακολουθούσαν μέσω δημοσιευμάτων το θέμα της ΑΜΚ της Attica, «εξετάζοντας εάν άξιζε να ασχοληθούμε επενδυτικά σε περίπτωση που κάποιους από τους βασικούς μετόχους της τράπεζας δεν μετείχε την ΑΜΚ. Διαβάζοντας όμως σήμερα, ότι οι βασικοί μέτοχοι δήλωσαν τη δεσμευτική τους πρόθεση να λάβουν μέρος στην ΑΜΚ και συνεπώς, τη σύμφωνα με το νόμο, ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από την Attica Bank για τη δέσμευση των μετόχων, η Thrivest δηλώνει ότι δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την επενδυτική της συμμετοχή στην Attica Bank».

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η κατάθεση της δεσμευτικής επιστολής δεν σημαίνει αναγκαία συμμετοχή στην ΑΜΚ, καθώς θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ενδελεχώς από τις νομικές υπηρεσίες του Επόπτη. «Η επιστολή θα ελεγχθεί λεπτομερώς και αυτό θα χρειαστεί χρόνο», προειδοποιούν οι ίδιες πηγές.

Γενική Συνέλευση στις 30 Δεκεμβρίου

Σημειώνεται ότι το ΔΣ της Attica Bank ενέκριναν το capital plan και το business plan και το σχέδιο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίασή του την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.

Στις 30 Δεκεμβρίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων καλείται να εγκρίνει τους όρους για την ΑΜΚ, σύμφωνα με τους οποίους η τράπεζα θα εκδώσει 35.062.731 νέες κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας €0,05 εκάστης με καταβολή μετρητών και διάθεση αυτών, με τιμή διάθεσης €13,50 ανά μετοχή, μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της τράπεζας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο αποφάσεων της γενικής συνέλευσης, οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 3,51 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της εταιρίας.

H ανακοίνωση της Attica Bank προς το ΧΑ

H ανακοίνωση της Attica Bank προς το Χρηματιστήριο αναφέρει τα εξής:

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (η «Τράπεζα») γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Α. Η Τράπεζα υπέβαλε στην Τράπεζα της Ελλάδος (“TτE) το εγκριθέν από το Διοικητικό Συμβούλιο της 14ης Δεκεμβρίου 2022 επικαιροποιημένο Επιχειρηματικό Πλάνο των ετών 2022 – 2025 (BusinessPlan 2022 – 2025 με ενσωματωμένο το σχέδιο αποκατάστασης κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Plan).

Περαιτέρω, σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας θα τεθεί προς έγκριση το Σχέδιο Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων («NPE Strategy»), το οποίο επίσης θα υποβληθεί στην ΤτΕ.

Β. Στις 16-12-2022 κοινοποιήθηκε στην Τράπεζα η από 15-12-2022 επιστολή των Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ΤΜΕΔΕ, Ellington Solutions A.Ε. και Rinoa Ltd (ως επενδυτικό όχημα το οποίο συμβουλεύει η EllingtonSollutions Α.Ε.) (οι «Βασικοί Μέτοχοι») απευθυνόμενη στην ΤτΕ προς ενημέρωση και αξιολόγηση, ληφθείσα σε συνέχεια της από 21-11-2022 επιστολής της ΤτΕ, αναφορικά με την συμμετοχή των Βασικών Μετόχων στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Γ. Η υλοποίηση των πράξεων και διαδικασιών κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας εξελίσσεται κατά το σχεδιασμό και κατά τα προβλεπόμενα στο νομοκανονιστικό πλαίσιο και με τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων στις 30-12-2022.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη καθώς και για τυχόν παρατηρήσεις της Εποπτικής Αρχής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ