Νέα
  • ΓΔ: 1480.09 -1.10%
  • Τζίρος: 422,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Attica Bank: Νέο ενδιαφέρον Μπάκου–Καϋμενάκη–Εξάρχου μετά τους... αστερίσκους από Ellington

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Οι ουκ ολίγοι αστερίσκοι στην επιστολή δέσμευσης της Ellington προς την Τράπεζα της Ελλάδος για συμμετοχή της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, ήταν αυτοί που επανέφεραν το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ΜπάκουΚαϋμενάκηΕξάρχου για συμμετοχή τουw στο μετοχικό σχήμα της Attica Bank. Αυτή είναι η εκτίμηση της τραπεζικής αγοράς που υπενθυμίζει τις πολύ καλές σχέσεις του Αλέξανδρου Εξάρχου με την διευθύνουσα σύμβουλο της τράπεζας Ελένη Βρεττού.

Τα τελευταία 24ώρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συζητήσεις στο παρασκήνιο είναι εντατικές και οι πιθανότητες εισόδου των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου μέσω της εταιρείας τους Thrivest – μοιάζει ως πιθανότερο σενάριο έναντι αυτό της εισόδου μέσω Παγκρήτιας - στην ΑΜΚ των 473,3 εκατ ευρώ.  

Αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι αποχωρεί πλήρως η Ellington από το σχήμα με το ΤΜΕΔΕ και την θέση της παίρνει η Τhrivest, αλλά ενδεχομένως να διευρυνθεί το υφιστάμενο σχήμα ΤΜΕΔΕ-Εllington με την προσθήκη της Τhrivest.

Σιγή ιχθύος

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρηματίες Μπάκος – Καϋμενάκης – Εξάρχου, έχουν δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να έχουν δευτερεύοντα ρόλο, όπου κι αν εμπλέκονται. Υπενθυμίζεται ότι η Thrivest ελέγχει την Παγκρήτια, βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο σημείο οι διαδικασίες απορρόφησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Σερρών), ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για το  48,3% της Aegean Baltic Bank

Πάντως όλες οι πλευρές τηρούν σιγή ιχθύος, ενώ το ΤΧΣ, που σήμερα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Attica Bank με 62,93% δεν έχει λάβει – προς ώρας επιστολή ενδιαφέροντος από την πλευρά των τριών επιχειρηματιών.

Οι πληροφορίες εξάλλου αναφέρουν ότι ενήμερη για το ενδιαφέρον των τριών επιχειρηματιών είναι και η ΤτΕ, η οποία το τελευταίο που επιθυμεί είναι να βρεθεί αντιμέτωπη με αρρυθμίες και καθυστερήσεις στην πορεία της Αttica προς την πλήρη εξυγίανση.  Από την άλλη πλευρά ζητούμενο για τους υποψήφιους, εν δυνάμει επενδυτές είναι να μη βρεθούν μελλοντικά προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Σήμα... τα νέα στελέχη

Βέβαια, κινήσεις όπως αυτή της προσθήκης νέων αξιόλογων στελεχών στη διοικητική ομάδα της Αttica Bank, αν μη τι άλλο στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης στην επιτυχή υλοποίηση του capital plan και του business plan της τράπεζας που θέλει να καταστεί ο 5ος τραπεζικός πόλος

Σημειώνεται ότι το ΤΧΣ θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ που έχει αποφασιστεί μόνο εφόσον διενεργείται με όρους αγοράς και βάσει της συμφωνίας των μετόχων και του business plan δρομολογείται η αποεπένδυση του από την τράπεζα των μηχανικών, έστω και με μικρό κέρδος, σε χρονικό ορίζοντα λίγων ετών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ