Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

UBS: Μείωση κερδών κατά 52% το πρώτο τρίμηνο - Επεσαν έξω στις προβλέψεις οι αναλυτές

Πηγή: AP

Μείωση των κερδών της κατά 52% το πρώτο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η UBS, στον απόηχο της εξαγοράς τής Credit Suisse.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,03 δισ. δολάρια έναντι 1,71 δισ. δολαρίων που ανέμεναν - κατά μέσο όρο - 15 αναλυτές, οι οποίοι συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση.

Όπως ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα, αυξήθηκε η επιβάρυνση κατά 665 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο εξωδικαστικού διακανονισμού γύρω από τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια που είχε πουλήσει σε ημικρατικές τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης στην αμερικάνικη στεγαστική αγορά.

«Βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και είμαι ικανοποιημένος που σημειώνουμε πρόοδο προς την επίλυση του κληροδοτημένου ζητήματος που μετράει 15 χρόνια», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Ermotti, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε στην τράπεζα για να διαχειριστεί την εξαγορά της CS.

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Με εκροές 68 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο «πλήρωσε» την κατάρρευση

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσίας στον κόσμο ανέφερε εισροές 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Η ναυαρχίδα της, το τμήμα διαχείρισης πλούτου, έλαβε 28 δισ. δολάρια σε καθαρά νέα χρήματα, εκ των οποίων τα 7 δισ. δολάρια προήλθαν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι περιουσιακά στοιχεία ύψους 61 δισεκατομμυρίων φράγκων (68 δισεκατομμυρίων δολαρίων) εγκατέλειψαν την τράπεζα το πρώτο τρίμηνο και ότι οι εκροές συνεχίζονται, υπογραμμίζοντας την πρόκληση που αντιμετωπίζει η UBS.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ