Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Στα 1,9 ευρώ ανά μετοχή η ανώτατη τιμή για την επαναγορά του 1,4% από το ΤΧΣ

Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank / Πηγή: INTIME NEWS

Με μέγιστη τιμή τα 1,9 ευρώ ανά μετοχή και ελάχιστη τα 1,10 ευρώ το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank εισηγείται προς τη γενική συνέλευση των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου, την επαναγορά του ποσοστού 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου που σήμερα κατέχει το ΤΧΣ, με προσυμφωνημένη συναλλαγή.

Η επαναγορά, όπως αναφέρει το έντυπο πληροφοριών της ΓΣ, προβλέπεται από την Στρατηγική Αποεπένδυσης του Ταμείου και έχει λάβει τη σχετική έγκριση από τον SSM.

Το ΔΣ κρίνει ότι το εταιρικό συμφέρον επιβάλλει την επιστροφή σε μία καθαρά ιδιωτική μετοχική σύνθεση και την παύση των ιδιαίτερων δικαιωμάτων του Ταμείου στην εταιρεία. Ως εκ τούτου, το ΔΣ θεωρεί πως το υπερισχύον εταιρικό συμφέρον δικαιολογεί την Επαναγορά μόνο από το Ταμείο, και όχι από όλους τους μετόχους κατ’ αναλογία.

Μετά την ολοκλήρωση της Επαναγοράς, η Eurobank θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ίδιες μετοχές που θα αποκτήσει για διάθεση στο προσωπικό ή/και σε μέλη της Διοίκησής της ή/και εταιρείας συνδεδεμένης με αυτήν ή/και σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου.

O αριθμός των μετοχών προς αγορά θα είναι το σύνολο των μετοχών εκδόσεώς της που κατέχει το Ταμείο, δηλαδή 52.080.673 μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 1,4% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η διάρκεια για την οποία χορηγείται η έγκριση ορίζεται σε 6 μήνες από την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, ενώ η μέγιστη τιμή αγοράς ορίζεται στα €1,90 ανά μετοχή και η ελάχιστη στα €1,10 ανά μετοχή, δηλαδή, η Εurobank θα διαθέσει ως 98,95 εκατ. ευρώ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ