Νέα

doValue: Μεταβίβασε στην Παγκρήτια Τράπεζα τα δάνεια της Alumil

Ενήμερα δάνεια ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ «φεύγουν» από την DoValue και επιστρέφουν στο τραπεζικό σύστημα. Ειδικότερα, δάνεια ύψους 12 εκατ. ευρώ της ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική περνάνε στην Attica Bank ενώ άλλα 40 εκατ. ευρώ της Alumil βρίσκονται πλέον στο χαρτοφυλάκιο της Παγκρήτιας τράπεζας.  Οι δύο συναλλαγές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής της doValue για επιστροφή των «πράσινων» δανείων στο τραπεζικό σύστημα, ενισχύοντας τα  εσόδων της με στόχο την επίτευξη των δεσμευτικών στόχων που προβλέπουν τα business plans των τιτλποιήσεων του «Ηρακλής».

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα 40 εκατ. ευρώ της Alumil πρόκειται για δάνεια που προέρχονται από τις τιτλοποιήσεις Cairo και Frontier και αποτελούσαν σημείο τριβής μεταξύ του ιδρυτή και ιδιοκτήτης της  Αlumil Γιώργου Μυλωνά με τους servicers (άλλα 15 εκατ. ευρώ υπό τη διαχείριση της Cepal από την τιτλοποίηση Galaxy της Alpha Bank, περί τα 35 εκατ. μη τιτλοποιημένα της Πειραιώς που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Intrum).

Σε δημόσιες τοποθετήσεις του τις προηγούμενες εβδομάδες ο κ. Μυλωνάς είχε κάνει λόγο περί «ομηρίας» της εταιρείας από τους servicers ωστόσο με ανακοίνωση της η εταιρεία στις 20 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τα εν λόγω σχόλια, διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανειακών και των λοιπών υποχρεώσεων και πάντοτε ήταν φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη, ενώ δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή είτε προς το δημόσιο είτε προς τρίτου. Και υπογράμμιζε ότι η εμπλοκή των servicers στον τραπεζικό δανεισμό της Alumil (ΑΛΟΥΜΥΛ) ουδέν πρόβλημα δημιουργεί στην βιωσιμότητα, την ήπια ανάπτυξη και την βελτίωση των μεγεθών αυτής, όπως άλλωστε συντελείται τα τελευταία έτη, καθόσον οι αποπληρωμές των δανειακών συμβάσεων εξυπηρετούνται άψογα.

«Δυστυχώς, όμως, δυσχεραίνει την αλματώδη ανάπτυξη της ΑΛΟΥΜΥΛ, η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί αν διέθετε πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς μέχρι σήμερα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ίδιους πόρους».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ