Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Optima bank «χτύπησε» το καμπανάκι για την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Optima bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνέχεια της επιτυχημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 150,9 εκατ. ευρώ, όπου η ζήτηση για τις προς διάθεση μετοχές υπερκαλύφθηκε κατά 5,1 φορές. Η εισαγωγή της Optima bank στο ΧΑ, η πρώτη μετά από 17 χρόνια, δίνει νέα πνοή στην τραπεζική αγορά και σηματοδοτεί την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και του ΧΑ.

Ο πρόεδρος της Optima Bank, Γεώργιος Τανισκίδης

Στην ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Πρόεδρος της Optima bank κ. Γεώργιος Τανισκίδης χτύπησε το παραδοσιακό «καμπανάκι» για την έναρξη της συνεδρίασης, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννου Κοντόπουλου και της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα. Βασιλικής Λαζαράκου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης.

Ο Πρόεδρος της Optima bank κ. Γεώργιος Τανισκίδης, ανέφερε σχετικά: «Η ιδιαίτερα επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω δημόσιας προσφοράς της Optima bank, φέρνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών μια νέα πνοή αισιοδοξίας. Πιστεύουμε ακράδαντα στις προοπτικές της ελληνικής χρηματαγοράς. Έχουμε τη θέληση η παρουσία μας να συμβάλει στην περαιτέρω άνθηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δημιουργώντας αξία για τους επενδυτές και την ελληνική οικονομία. Το όραμά μας είναι να είμαστε τράπεζα αναφοράς στον κλάδο και θεωρώ πως η εισαγωγή μας στο ΧΑ, σηματοδοτεί την αρχή της επόμενης ημέρας της Optima bank».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Optima bank κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης, δήλωσε: «Σήμερα η Optima bank βάζει τα θεμέλια της νέας της εποχής. Πλέον ισχυρότεροι και με την εμπιστοσύνη των επενδυτών να έχει αποτυπωθεί στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είμαστε έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Όπως έχουμε δηλώσει κατ' επανάληψη όσο και αν μεγαλώνουμε, είμαστε και θα παραμείνουμε μία διαφορετική τράπεζα, όπου ό,τι σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, έχει ως τελικό στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία για κάθε πελάτη μας. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι εργάστηκαν για την μεγάλη μας αυτή στιγμή, εντός και εκτός τράπεζας, καθώς και όλους τους μετόχους μας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ