Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνη της η UniCredit για το 9% του ΤΧΣ στην Alpha Bank - Έκλεισε το βιβλίο προσφορών και ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για αύξηση του premium

Τη Δευτέρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Χρηματιστηρίου αναμένεται να γίνει γνωστό αν η Unicredit βελτίωσε την προσφορά της για την απόκτηση του 9% της Alpha Bank, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και μοναδική καθώς δεν υπήρξε άλλη ανταγωνιστική.

Η λήξη του γύρου προσφορών

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε σήμερα το απόγευμα, στις 5.30 και σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΤΧΣ, στις 30 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα της Διαγωνιστικής Διαδικασίας πρόκειται να ανακοινωθούν το αργότερο δυο ώρες πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 13 Νοεμβρίου 2023

Ετσι αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για βελτίωση του τιμήματος πάνω από το 1,33 ευρώ ανά μετοχή που έχει προσφέρει η UniCredit στο ΤΧΣ ώστε να αποκτήσει το ποσοστό  που αντιστοιχεί σε 211.130.299 μετοχές και να γίνει η Alpha Bank η δεύτερη τράπεζα, μετά τη Eurobank που αποσυνδέεται από το Ταμείο.

Η προσφορά της Unicredit

Το 1,33 περιλαμβάνει premium λιγότερο από 5% (περίπου 4,8%) επί της τιμής κλεισίματος της 20η Οκτωβρίου που ήταν 1,27 ευρώ. Δηλαδή, η UniCredit  μέσω της δεσμευτικής προσφοράς που κατέθεσε στις 23 Οκτωβρίου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητα προσφέρει περί τα 280 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 9%.  Σήμερα η τιμή της μετοχής της Αlpha υποχώρησε στο 1,3950, μετά από πολλές μέρες που βρισκόταν πάνω από τη ζώνη του 1,40 ευρώ.

Σειρά, στο πρόγραμμα αποεπένδυσης έχει η Εθνική Τράπεζα και η πώληση του 20% - ενδεχομένως και 25% - από το 40% που κατέχει συνολικά το ΤΧΣ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον είναι σημαντικό. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ