Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Το νέο «πράσινο» στρατηγείο στην καρδιά της Αθήνας με ψηφιακές καινοτομίες απευθείας από την Microsoft

Στη Σταδίου, στον δρόμο που «χτυπήθηκε» περισσότερο ίσως από την δεκαετή κρίση και συγκεκριμένα στην συμβολή με την οδό Ομήρου, απέναντι από την Παλιά Βουλή – το ιστορικό κτίριο κόσμημα – και το άγαλμα του Θ.Κολοκοτρώνη – χτυπάει η καρδιά τη «Εurobank».

Στο πλήρως ανακαινισμένο και πράσινο κτίριο που κάποτε στεγαζόταν η Φοινιξ Ασφαλιστική από τις αρχές του χρόνου βρίσκεται το στρατηγείο της τράπεζας.

Η μετάβαση της διοίκησης στο νέο κτίριο υψηλής αισθητικής και υψηλών λειτουργικών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά επέφερε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 80% σε σύγκριση με το Μέγαρο Μποδοσάκη στην οδό Αμαλίας όπου στεγαζόταν η τράπεζα επί σειρά ετών, μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου κατά 76% και κυρίως  έντασης ενέργειας ανά εργαζόμενο κατά 37% και ανά επιφάνεια κατά 47%.

Το εξαιρετικής προβολής κτίριο, σχεδιασμένο αρχικά από το γραφείο του Ιωάννη Βικέλα, βρίσκεται σε προνομιακό σημείο του ιστορικού κέντρου με ανεμπόδιστη θέα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και την Ακρόπολη και άμεση πρόσβαση στις κεντρικές οδούς και το Μετρό.

Το αυτοτελές πολυώροφο κτίριο των 4.500τ.μ.σε οικόπεδο 430 τ.μ. απέκτησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ τον Ιούνιο του 2018. Το επενδυτικό πλάνο της Grivalia (η οποία απορροφήθηκε από τον όμιλο Eurobank το 2019) περιελάμβανε τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου και την ενεργειακή του αναβάθμιση, με σημείο αναφοράς την αισθητική αναβάθμιση των όψεων.

Στόχος ήταν να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο υψηλών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας. Φιλοξενεί 100 θέσεις εργασίας υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας και φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο και για επόμενες αναπλάσεις μεγάλου αριθμού κτιρίων στην περιοχή τα οποία ανεγέρθηκαν στη μεταπολεμική Αθήνα.

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρου Ιωάννου η τράπεζα επιδιώκει να είναι δημιουργικά παρούσα στη δημόσια ζωή και να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, σε οτιδήποτε σηματοδοτεί το σύγχρονο και το πρωτοποριακό.

«Στο πλαίσιο αυτό, συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και επενδύει στην ενίσχυση του ρόλου της περιοχής ως πόλο έλξης, εντός του οποίου εκσυγχρονίζονται και αξιοποιούνται εμβληματικά κτίρια ώστε να δημιουργηθούν νέοι, πράσινοι, επαγγελματικοί χώροι που στεγάζουν επιχειρηματική δραστηριότητα για κομβικούς κλάδους της οικονομίας. Η απόφασή μας να αναδείξουμε το υπερσύγχρονο, ριζικά ανακαινισμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου & Σταδίου, ως Κτίριο της Ανώτατης Διοίκησης, υπογραμμίζει αυτή μας τη στόχευση. Υπηρετεί παράλληλα τη θέλησή μας για αξιοποίηση ιδιόκτητων ακινήτων του χαρτοφυλακίου μας, με στόχο τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τους εργαζόμενους.Τα νέα μας γραφεία, με σύγχρονη, υψηλής αισθητικής, λιτή γραμμή, ακριβώς απέναντι από το ιστορικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, που κοσμεί την περιοχή, αναβαθμίζουν ευρύτερα την ιστορική πλατεία Κολοκοτρώνη, που συνδέθηκε με την κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου για έναν περίπου αιώνα. Στηρίζουμε έμπρακτα την αναγέννηση του κέντρου της πόλης και την μετεξέλιξή του σε ένα καλαίσθητο, σύγχρονο κόμβο επιχειρηματικής ανάπτυξης, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα».

Μια σημαντική καινοτομία του Κτιρίου Διοίκησης είναι το Signature Room, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Ένα ειδικά σχεδιασμένο meeting room που ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες για πλήρως διαδραστική επικοινωνία, υποστηρίζοντας την βέλτιστη ανάπτυξη του υβριδικού μοντέλου εργασίας που έχει υιοθετήσει η Eurobank. Το Signature Room έχει σχεδιαστεί από την Microsoft και αποτελεί μία αίθουσα συνεδριάσεων νέας γενιάς.

Το σύνολο του τεχνολογικού εξοπλισμού, σε συνεργασία με τη διαδραστική οθόνη πλαισιώνεται από ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι 7 θέσεων σε σχήμα C. Η υλοποίηση του Signature Room έγινε από την εταιρεία Cyviz.

Σύνδεση με τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης

Την ενσωμάτωση στη λειτουργιά της τράπεζας πρακτικών κυκλικής οικονομίας και εξοικονόμησης πολύτιμων φυσικών πόρων (πχ βέλτιστη χρήση και εξοικονόμηση νερού) προβλέπει η Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εurobank.

Αυτές οι ενέργειες επιδρούν στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της λειτουργίας της Eurobank και συνδέονται άρρηκτα με το όραμα του οργανισμού για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ο σχεδιασμός, κατασκευή και λειτουργία του Κτιρίου Διοίκησης συνάδουν με την Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η πιστοποίηση LEED for Core & Shell σε επίπεδο Gold τεκμηριώνει με εγκυρότητα τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας του κτιρίου. Το πρότυπο βαθμονόμησης LEED(Leadership in Energy & Environmental Design) είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο αριστείας στο δομημένο περιβάλλον κτιρίων που έχει δημιουργηθεί από το Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων των Η.Π.Α.

Τον σχεδιασμό του κτιρίου ανέλαβε το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Alexandros N.Tombazis & Associates Architects.

Η κατασκευή του έργου ανατέθηκε στην Contractor Ltd, ενώ η διαχείριση του έργου έγινε από την Grivalia Management.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ