Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Ανοίγει άμεσα νέα εθελουσία με γενναιόδωρη αποζημίωση έως και πάνω από 180.000€

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας

Το πρώτο πρόγραμμα εθελουσία εξόδου που κύριο στόχο έχει την ανανέωση προσωπικού και όχι τη μείωση κόστους ενεργοποιεί τις αμέσως επόμενες μέρες η Eurobank και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι το πιο πλήρες πρόγραμμα εθελούσιας που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει τη τράπεζα.

Διαβάστε επίσης: Μastercard: Ασφάλεια, καινοτομία και τουρισμός «όχημα» για περαιτέρω ανάπτυξη - Πώς σχεδιάζει να διευκολύνει τα ταξί

O στόχος

Στόχος είναι η ανανέωση του προσωπικού με την είσοδο νέων εργαζομένων στον οργανισμό, οι όποιοι διαθέτουν δεξιότητες απαραίτητες για τον κλάδο που εξελίσσεται παγκοσμίως.

Στην ίδια λογική αναμένεται να κινηθούν και οι άλλες τράπεζες τους επόμενους μήνες με δεδομένο ότι έχουν εισέλθει σε άλλη φάση, αυτή της ευρωπαϊκής κανονικότητας και της αποδέσμευσης από το ΤΧΣ.

►Διαβάστε επίσης: Τράπεζες: Ερχεται ο ESG Τειρεσίας για να ξεκλειδώσει «πράσινα» δάνεια

Το νέο πρόγραμμα 

Το νέο πρόγραμμα της Εurobank, σύμφωνα με πληροφορίες έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά:

  1. Πρώτον, είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να καλύψει πολλές μονάδες του οργανισμού καλύπτοντας ευρύ φάσμα εργαζομένων ώστε η ανανέωση να είναι οριζόντια.
  2. Και δεύτερον είναι ελκυστικό καθώς δίνει τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις εθελούσιας εξόδου και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο σε ότι αφορά την αποζημίωση, με το μέγιστο ποσό ενδεχομένως να φθάσει τις 180.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο όριο του προηγούμενου προγράμματος εθελούσιας της Eurobank, πριν από δύο χρόνια ήταν 140.000 ευρώ. 

Όπως συμβαίνει σε όλα τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου οι εργαζόμενοι μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα και να λάβουν εφάπαξ το ποσό της αποζημίωσης ή να επιλέξουν την μακροχρόνια άδεια για 2, 5 ή για πρώτη φορά για 7 χρόνια λαμβάνοντας ένα μέρος της αποζημίωσης εφάπαξ και το υπόλοιπο κάθε μήνα ενώ έχει το δικαίωμα να εργασθεί όπου αλλού θέλει.

Ειδικές πρόνοιες

Ειδικές πρόνοιες θα υπάρχουν για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στον προθάλαμο της σύνταξης καθώς διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις προϋπηρεσίας για πλήρη σύνταξη χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε εξαγορά ενσήμων.

Επίσης στα προγράμματα μακροχρόνια άδειας (sabbatical) οι μισθοί που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι δεν θα είναι χαμηλότεροι από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχα των άλλων τραπεζών η ΣΣΕ δεν αποτέλεσε βάση με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν για παράδειγμα το  20% -30% του μισθού τους).

Επισημαίνεται ότι η Εurobank  έφερε σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή την 3η κατά σειρά αύξηση των βασικών μισθών που προβλέπει η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση της ΟΤΟΕ. Ετσι από 1 Ιανουαρίου 2024 αντί για 1 Δεκεμβρίου 2024 οι ελάχιστες νόμιμες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 2,5% στα κλιμάκια και συγχρόνως θεσπίστηκε στα 1.020 ευρώ ο κατώτερος νόμιμος μισθός τους 1ου κλιμακίου.

Τέλος, αυξάνονται στους 4 από 2 που ήταν στα προηγούμενα προγράμματα, οι επιπλέον μισθοί για κάθε παιδί ως 22 ετών, θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη για 5 έτη για όλη της οικογένεια ενώ θα υποστηριχθεί η επαγγελματική μετάβαση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ