Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurobank: Ξεκίνησε η εθελούσια έξοδος - Οι όροι του προγράμματος και τα ποσά ανά κατηγορία

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εurobank το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου με μέγιστο ποσό αποζημίωσης τις 160.000 ευρώ (μικτά) ή τις 180.000 ευρώ για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε συγκεκριμένες μονάδες.

Το πρόγραμμα δίνει δύο επιλογές στους εργαζόμενους: είτε να αποχωρήσουν άμεσα λαμβάνοντας εφαπαξ το ποσό της αποζημίωσης είτε με αναγκαστική άδεια 2, 5 ή 7 ετών, με το ποσό των παροχών να αυξάνεται.

Ενδεικτικά, ένας εργαζόμενος ηλικίας 45 ετών, με ένα τέκνο ως 22 ετών, με προϋπηρεσία 20 ετών, στην Αθήνα με μισθό 1.500 ευρώ θα λάβει εφάπαξ περίπου 146.500 ευρώ μικτά ή 133.200 καθαρά αν αποχωρήσει άμεσα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν όλοι οι Εργαζόμενοι / Δικηγόροι του Ομίλου Eurobank που:

Α. Είναι γεννημένοι πριν την 01.01.1985 και συμπληρώνουν 8 χρόνια πραγματικής ή αναγνωρισμένης υπηρεσίας στον Όμιλο κατά την 31.12.2024 και δεν απασχολούνται κατά την 31.01.2024 στις παρακάτω Μονάδες του Ομίλου όπως περιγράφονται ακολούθως:

  • Λειτουργικές Βελτιώσεις Δικτύου Καταστημάτων
  • Εργασίες Συναλλακτικής Τραπεζικής και Κεντροποιημένων Υπηρεσιών Ομίλου

Β. Είναι γεννημένοι πριν την 01.01.1972 και συμπληρώνουν 8 χρόνια πραγματικής ή αναγνωρισμένης υπηρεσίας στον Όμιλο κατά την 31.12.2024 ανεξαρτήτως Μονάδας, Θέσης Εργασίας και συνολικού αποτελέσματος αξιολόγησης στο Σύστημα Αξιοποιώ για το έτος 2022.

Γ. Ανήκουν στις παρακάτω Μονάδες της Τράπεζας, ανεξαρτήτως ηλικίας και ετών πραγματικής ή αναγνωρισμένης υπηρεσίας στον Όμιλο:

  • Λειτουργικές Βελτιώσεις Δικτύου Καταστημάτων
  • Εργασίες Συναλλακτικής Τραπεζικής και Κεντροποιημένων Υπηρεσιών Ομίλου

Από το πρόγραμμα εθελούσιας εξαιρούνται εργαζόμενοι σε μονάδες πχ εσωτερικού ελέγχου, πληροφορικής, σε καταστήματα των νομών Κυκλάδων, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανιών, Ρεθύμνου, Δωδεκανήσων αλλά και σε συγκεκριμένες θέσεις.

Για όσους επιλέξουν την Αναγκαστική Άδεια 2 ετών δεν υπάρχει μέγιστο και ελάχιστο συνολικό μικτό ποσό.

Για όσους επιλέξουν την Αναγκαστική Άδεια 5 ή 7 ετών, στο συνολικό μικτό ποσό που θα προκύψει από το άθροισμα των παροχών της κάθε επιλογής (Αναγκαστική Άδεια 5 Ετών ή Αναγκαστική Άδεια 7 Ετών) τίθεται μέγιστο όριο το μικτό ποσό των € 250.000.

Η Διοίκηση του Ομίλου Eurobank αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου (στο εξής: Πρόγραμμα) για την αντιμετώπιση, με τα καλύτερα δυνατά μέσα, των σημερινών αναγκών, συνθηκών και περιστάσεων που επικρατούν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, συνεπεία κυρίως της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, αλλά και του περιορισμού των λειτουργικών αναγκών σε συγκεκριμένες Μονάδες της Τράπεζας. Το Πρόγραμμα παρέχει στο προσωπικό του Ομίλου τους καλύτερους δυνατούς όρους άμεσης ή μεταγενέστερης εξόδου προσφέροντας σημαντικά κίνητρα για αναζήτηση άλλων επιλογών.

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες στο συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα, καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των παρακάτω παροχών:

1. ΕΦΑΠΑΞ

Παροχή ενός συνολικού ποσού (Εφάπαξ), που θα καταβληθεί σε προκαθορισμένη ημερομηνία και πάντως όχι αργότερα από την ημερομηνία αποχώρησής τους

2. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 2 ΕΤΩΝ

Παροχή μιας σταδιακής μηνιαίας καταβολής μικτών μισθών και απόδοση των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών στους ασφαλιστικούς φορείς για τα επόμενα 2 έτη λαμβάνοντας παράλληλα Αναγκαστική Άδεια για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πλέον ενός εφάπαξ ποσού (60% επί του Εφάπαξ ποσού) που θα καταβληθεί με την έναρξη της Αναγκαστικής Άδειας. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν μηνιαίως το 80% του μικτού μηνιαίου συμβατικού μισθού τους, το 100% του μικτού επιδόματος γέννησης τέκνων.

3. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 5 ΕΤΩΝ

Αποκλειστικά οι Εργαζόμενοι/ Δικηγόροι που είναι γεννημένοι πριν την 01.01.1972, και όσοι ανήκουν στις Μονάδες της παραγράφου 3.Α.4. (ανεξαρτήτως ηλικίας) θα έχουν την εξής επιπλέον επιλογή:

Παροχή σταδιακής μηνιαίας καταβολής μικτών μισθών και απόδοση των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών στους ασφαλιστικούς φορείς για τα επόμενα 5 έτη λαμβάνοντας παράλληλα Αναγκαστική Άδεια για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πλέον ενός εφάπαξ ποσού (50% επί του Εφάπαξ ποσού) που θα καταβληθεί με την έναρξη της Αναγκαστικής Άδειας. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν μηνιαίως το 70% του μικτού μηνιαίου συμβατικού μισθού τους, το 100% του μικτού επιδόματος γέννησης τέκνων.

4. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 7 ΕΤΩΝ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Αποκλειστικά οι Εργαζόμενοι (εξαιρούνται οι Δικηγόροι και οι Εργαζόμενοι που βρίσκονται ήδη σε καθεστώς μερικής απασχόλησης) που είναι γεννημένοι πριν την 01.01.1972, και όσοι ανήκουν στις Μονάδες της παραγράφου 3.Α.4. (ανεξαρτήτως ηλικίας) θα έχουν την εξής επιπλέον επιλογή:

Παροχή σταδιακής μηνιαίας καταβολής μικτών μισθών και απόδοση των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών στους ασφαλιστικούς φορείς για τα επόμενα 7 έτη λαμβάνοντας παράλληλα Αναγκαστική Άδεια για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πλέον ενός εφάπαξ ποσού (50% επί του Εφάπαξ ποσού) που θα καταβληθεί με την έναρξη της Αναγκαστικής Άδειας, και ένταξη σε καθεστώς μερικής απασχόλησης (5 ωρών ημερησίως, ήτοι 25 ωρών εβδομαδιαίως).

Κατά τη διάρκεια της Αναγκαστικής Άδειας 7 ετών, οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα θα λαμβάνουν μηνιαίως το 70 % του μικτού μηνιαίου συμβατικού μισθού του κατά την 31.01.2024, μειωμένο αναλογικά ώστε να αντιστοιχεί στις 5 ώρες ημερησίως μερικής απασχόλησης, και το 100% του τυχόν δικαιούμενου μικτού Επιδόματος Γέννησης Τέκνων,

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ