Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Εσπασε τα κοντέρ η ζήτηση για το 27% του ΤΧΣ - Υπερκάλυψη 9 φορές από εξωτερικό και 5 από Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου
Πηγή: Eurokinissi

Με υπερκάλυψη που έσπασε τα κοντέρ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να ανακοινώνει ότι προσφορές κάτω από τα 4 ευρώ ανά μετοχή πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των προσφερόμενων μετοχών «έκλεισε» το βιβλίο προσφορών για το 27% της Πειραιώς (337.599.150 μετοχές).  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπερκάλυψη από το εξωτερικό έφτασε τις 9 φορές ενώ το ελληνικό βιβλίο υπερκαλύφθηκε 5 φορές και η τελική τιμή διάθεσης φαίνεται να «κλειδώνει» στα 4 ευρώ ανά μετοχή.

Ωστόσο, η επιτυχία του placement θα κριθεί από την …προέλευση των προσφορών καθώς ζητούμενο είναι η είσοδος μακροχρόνιων επενδυτών (long term) στην Πειραιώς που ως πλήρως ιδιωτικοποιημένη τράπεζα, γυρίζει σελίδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος της δεύτερης ημέρας του placement, την Τρίτη 5/3, οι long term επενδυτές είχαν ήδη καλύψει 1,5 φορά της ζήτηση, σε τιμή προφανώς χαμηλότερη των 4 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Τράπεζα Πειραιώς: Στα 4 ευρώ ορίζει την τελική τιμή για το placement το ΤΧΣ - Ράλι επενδυτών

Εν αναμονή της κατανομής των μετοχών 

Ετσι, σήμερα, τελευταία μέρα του placement ΤΧΣ αρχικά περιόρισε το εύρος της τιμής διάθεσης μεταξύ 3,90-4 ευρώ (έναντι αρχικού 3,7 – 4 ευρώ) και στη συνέχεια έδωσε «ενδεικτική» τιμή στα 4 ευρώ ώστε να …σπρώξει τις προσφορές στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην κατανομή των προσφερόμενων μετοχών – ενδεχομένως να αποφασιστεί και να διατεθούν περισσότερες στην Ελλάδα ανεβάζοντας το ποσοστό στο 20% έναντι 15% που προέβλεπε το ενημερωτικό δελτίο διαμορφώνοντας την τελική αναλογία Ελλάδα – εξωτερικό σε 20%-80%.  Τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει το ΤΧΣ ώστε να προχωρήσει στην κατανομή των μετοχών. 

Διαβάστε επίσης: Πειραιώς: Ανεβάζει το ΤΧΣ τον πήχη για την τιμή στο κλείσιμο του placement - Από €3,90 έως €4 ανά μετοχή

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ