Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank - UniCredit: Μετά τον γάμο έρχεται joint venture για τη χρηματοδότηση μεγάλων projects

Οι CEOs των UniCredit και Alpha Bank, Andrea Orcel και Βασίλης Ψάλτης

Τα επόμενα κοινά βήματα τους σχεδιάζουν Alpha Bank και UniCredit με τη συμπλήρωση 6 μηνών από τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την οποία η ιταλική εμπορική τράπεζα απέκτησε το 9% της ελληνικής και επιπρόσθετα προέβλεπε τη συγχώνευση των θυγατρικών τους στη Ρουμανία, την απόκτηση του 51% της Alpha Life από τη Unicredit και τη συνεργασία στη διανομή των αμοιβαίων κεφαλαίων Unicredit μέσω του δικτύου της Alpha Bank, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα.

H στρατηγική συνεργασία όμως θα επεκταθεί όπως αποκάλυψαν οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι, ο Αντρέα Ορσέλ της UniCredit και Βασίλης Ψάλτης της Alpha Bank μιλώντας χθες στο Bloomberg, από το Μιλάνο όπου στελέχη των δύο ομίλων μετείχαν σε κοινά workshops που αφορούσαν από το bank assurance μέχρι θέματα επικοινωνίας.

Όπως αποκάλυψε στέλεχος του ιταλικού ομίλου σε Ελληνα συνάδελφο η οδηγία που έχουν λάβει από τον Αντρέα Ορσέλ είναι να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους της Alpha Bank ως οικογένεια, «treat you as family».

►Διαβάστε επίσης: Alpha Bank: Στα σχολεία το πρότυπο πρόγραμμά της για την κυκλική οικονομία

Μέσω ενός joint venture

Ετσι, πέρα από την επέκταση στη Ρουμανία την οποία εξετάζουν οι δύο εταίροι, εξετάζουν διεύρυνση της συνεργασίας τους στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων, μέσω σχήματος joint venture, αυξάνοντας ραγδαία τη δύναμη «πυρός» ώστε να υποστηρίξουν από κοινού μεγάλα χρηματοδοτικά projects τα οποία η Alpha Bank δεν μπορεί να υποστηρίξει εξ ολοκλήρου ενώ η Unicredit αποκτά πρόσβαση σε μια νέα αγορά, η οικονομία της οποία «τρέχει» με ρυθμός ανάπτυξης υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Επίσης οι δύο όμιλοι θα συνεργαστούν στις αγορές κεφαλαίων  με «αλληλοϋποστήριξη», για παράδειγμα σε μελλοντικές εκδόσεις ομολόγων ώστε να πετύχουν τους στόχους τους  με όρους ποσοτικούς και ποιοτικούς.

Πανευρωπαϊκή εξυπηρέτηση

Σε δεύτερο χρόνο η συνεργασία θα επεκταθεί περαιτέρω ώστε οι πελάτες της Alpha Bank να έχουν πρόσβαση και να εξυπηρετούνται σε όλο το πανευρωπαϊκό δίκτυο της Unicredit. Επί της ουσίας, όπως εξηγούν πηγές με γνώση των συζητήσεων, οι πελάτες της ελληνικής τράπεζας θα εξυπηρετούνται με τους ίδιους όρους και προνόμια που έχουν οι πελάτες της ιταλικές εμπορικής τράπεζας.

«Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε με αυτήν τη συμφωνία βρίσκεται στην καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Εάν θέλουμε πραγματικά να προωθήσουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αυτός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να το πετύχουμε», είπε o CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, μιλώντας στο Bloomberg.

Η Alpha Bank που βρέθηκε στο Μιλάνο με 20 στελέχη της ετοιμάζεται να ανταποδώσει εντός του καλοκαιριού τη φιλοξενία στην Αθήνα. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ