Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. Καραβίας: Νέες παροχές της Eurobank σε τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους

Εφάπαξ ποσό 25.000 ευρώ θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι της Εurobank που θα αποκτήσουν 3ο παιδί , 30.000 ευρώ το 4ο παιδί και με κάθε επιπλέον παιδί 30.000 ευρώ για το καθένα. 

Επίσης, αυξάνεται από 50% - 317% το  ετήσιο επίδομα των υπαρχόντων πολύτεκνων που θα συνεχίσει να καταβάλλεται μηναία ως τα 18 ή 25 έτη.

Τα παραπάνω, καθώς και αύξηση της αύξηση της άδειας μητρότητας για την μητέρες που αποκτούν 4 ή παραπάνω παιδιά και διπλασιασμό της άδειας γέννησης τρίτου ή παραπάνω παιδιού για τον πατέρα θα προβλέπει η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση που θα υπογραφεί εντός του Ιουνίου, όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας με επιστολή του προς το προσωπικό.

«Αποτελεί για εμένα και όλη τη διοίκηση της Τράπεζας εξαιρετική χαρά η απόφαση να προχωρήσουμε σε μια πρωτοποριακή για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα δέσμη μέτρων στήριξης των δικών μας ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν μια πολυμελή οικογένεια ή να τη διευρύνουν. Σχεδιάσαμε για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με το αντιπροσωπευτικό σωματείο των εργαζομένων μας, μια δέσμη μέτρων που θα περιγράψω στη συνέχεια. Η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα υπογραφεί με το αντιπροσωπευτικό σωματείο εντός Ιουνίου θα περιλαμβάνει όλη αυτή τη σειρά νέων παροχών και αναπροσαρμογών σε ήδη υπάρχουσες, οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2024.»  αναφέρει ο Φ.Καραβίας υπογραμμίζοντας ότι η πρωτοβουλία που έλαβε η τράπεζα πριν από τρία χρόνια για την ανάδειξη του δημογραφικού προβλήματος  την πραγματική του διάσταση, δηλαδή ως εθνικής πρόκλησης και εθνικής προτεραιότητας, δεν θα μπορούσε να μην σκεφτεί την «οικογένεια» της Εurobank.

Αναλυτικά οι νέες παροχές:

1.    €25.000-30.000 άπαξ για κάθε παιδί, το επίδομα για τον νέο πολύτεκνο

Οι εργαζόμενοι που θα αποκτήσουν το 3ο παιδί θα λαμβάνουν άπαξ το ποσό των €25.000, με την απόκτηση 4ου παιδιού €30.000 και με κάθε επιπλέον παιδί €30.000 για το κάθε ένα.

Δηλαδή ένας εργαζόμενος που θα αποκτήσει 4 παιδιά θα λάβει από την τράπεζα συνολικά €55.000, ως επίδομα πολυτέκνου.

2.    Αύξηση από 50% έως 317% για τους ήδη υπάρχοντες τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους

Το ετήσιο επίδομα των υπαρχόντων πολυτέκνων θα συνεχίσει να καταβάλλεται μηνιαία έως τα 18 ή 25 έτη και αναπροσαρμόζεται ως εξής:

Οικογενειακή Κατάσταση

Τρέχον Ποσό

Νέο Ποσό

Αύξηση ετήσιου επιδόματος

3τέκνοι

1.000

1.500

50%

4τέκνοι

1.200

3.000

150%

5τέκνοι

1.200

4.000

233%

6τέκνοι

1.200

5.000

317%

3.    Επιπλέον 3 μήνες άδεια μητρότητας-σωρευτικό ωράριο μητρότητας για μητέρες που αποκτούν 3 ή παραπάνω παιδιά

Δυνατότητα σωρευτικής άδειας μητρότητας μετά την άδεια τοκετού από 9 μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες, για τις γυναίκες που αποκτούν τρίτο ή περισσότερα παιδιά. Έτσι αυξάνεται η σωρευτική άδεια για τις τρίτεκνες μητέρες κατά 3 μήνες ή αντιστοίχως, επεκτείνεται η εφαρμογή του μειωμένου ωραρίου, αν η εργαζόμενή μας έχει επιλέξει μειωμένο ωράριο αντί της σωρευτικής άδειας.

4.    Διπλασιασμός της άδειας γέννησης τρίτου ή παραπάνω παιδιού για τον πατέρα

Η άδεια γέννησης για τον πατέρα που αποκτά τρίτο ή περισσότερα παιδιά διπλασιάζεται από 14 σε 28 εργάσιμες ημέρες οι οποίες θα μπορούν να ληφθούν μέσα σε διάρκεια 2 ετών αντί των 30 ημερών που ισχύει σήμερα.

«Σήμερα, ερχόμαστε με τις ενέργειές μας αυτές να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας για τους ανθρώπους μας που ονειρεύονται μεγαλύτερη οικογένεια και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι η Τράπεζα είναι δίπλα τους και τους βοηθά να στηρίξουν αυτή τους την επιλογή. Αισθανόμαστε πως κάθε μέλος μιας οικογένειας εργαζομένου μας είναι μέλος της οικογένειας της Eurobank. Και όσα περισσότερα μέλη υποδεχόμαστε, τόσο μεγαλύτερη η χαρά όλων μας. Η απόφαση για την απόκτηση ενός παιδιού είναι προσωπική και οικογενειακή. Η δική μας υποχρέωση και βούληση είναι, για όσους την πάρουν, να την κάνουμε όσο πιο εύκολη γίνεται και να ξέρουν πως θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους.» υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank.

Η τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά για την Οικογένεια» συνεργάζεται με εταίρους υψηλού κύρους με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα όπως η BeLive για την εξωσωματική γονιμοποίηση, η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η ένωση «Μαζί για το Παιδί».

«Έχουμε εστιάσει τις δράσεις μας στην Ανατολική ακριτική Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο και διευρύνουμε διαρκώς τις σχετικές ενέργειες. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε ότι παρέχουμε ένα νέο στεγαστικό δάνειο για τρίτεκνες και πλέον οικογένειες στις συγκεκριμένες περιοχές με εξαιρετικά ελκυστικούς όρους.»  αναφέρει ο Φ. Καραβίας και σημειώνει ότι  όλες οι μετρήσεις με πιο πρόσφατη μέτρηση της Merton Analysis υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της τράπεζας, επιβεβαιώνουν ότι οι πολίτες κατατάσσουν την υπογεννητικότητα ως μείζονα μακροπρόθεσμη πρόκληση για τη χώρα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ