Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πέτσας: Δεν θα μείνει αδιάθετο ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

Στέλιος Πέτσας / Πηγή:  Intime
Πηγή: Intime

Δεν θα μείνει αδιάθετο ούτε ένα ευρώ από τα 2,5 δισ. του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», διαβεβαίωσε την ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Παρεμβαίνοντας στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ παραγωγικοί, εντάσσοντας έργα».

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας αποκάλεσε τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης «συμμάχους» και «πρεσβευτές» στις τοπικές κοινωνίες του μεγάλου αυτού «εμβληματικού προγράμματος».

Ακόμα, εξήγγειλε τη θέσπιση πλαφόν για το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης έργων που θα μπορεί ο κάθε δήμος να διεκδικήσει από το πρόγραμμα. «Θέλουμε όλη η χώρα να γίνει ένα εργοτάξιο» είπε. Σε ό,τι αφορά το πλαφόν, υπογράμμισε ότι θα είναι «εύλογο».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην υπογραφή, πρόσφατα, δανειακής σύμβασης ύψους 500 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Με αυτήν, τόνισε, «μπορούμε να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια πώς θα προχωρήσουμε το 2022 και 2023 που είναι κρίσιμα για την υλοποίηση». Ο αναπληρωτής υπουργός επιβεβαίωσε και την παράταση, έως τέλη Απριλίου, της σχετικής προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ