Νέα
  • ΓΔ: 871.02 +1.26%
  • Τζίρος: 3,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μακρή: Προτεραιότητα τα γυμνάσια και τα λύκεια - Κανονικά οι πανελλαδικές

Πανελλαδικές εξετάσεις
Πηγή: Eurokinissi

Ετοιμο να ανοίξει τα γυμνάσια και τα λύκεια, μόλις φυσικά λάβει το «πράσινο φως» από τους επιδημιολόγους, εμφανίζεται το υπουργείο Παιδείας, με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή να υπογραμμίζει πως οι δομές αυτές έμειναν για περισσότερο χρονικό διάστημα κλειστές και έτσει έχουν προτεραιότητα.

Μιλώντας στο Mega, η υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε πως οι πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθούν στην ώρα τους μέσα στον Ιούνιο, «όπως έγιναν και πέρσι».

Ωστόσο, δεν προσδιόρισε σχετική ημερομηνία.

Όπως εξήγησε η ίδια, σε περίπτωση που η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκρίνει την επαναλειτουργία των σχολείων στις 5 Απριλίου, τότε η επιστροφή θα γίνει με self test.

Ανέφερε, μάλιστα, πως υπάρχει σχέδιο να γίνεται τεστ σε καθηγητές και μαθητές κάθε Δευτέρα.

«Επιθυμία μας να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί» δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας παράλληλα πως εάν κάποιος βρίσκεται θετικός στον ιό ενδεχομένως να πραγματοποιεί επαναληπτικό τεστ σε δημόσια δομή υγείας.

«Το υπουργείο ζήτησε και πέτυχε να γίνει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αλλά και των παιδιών και του βοηθητικού προσωπικού σε αυτά» είπε η κ. Μακρή.

Μάλιστα, είπε πως υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ώστε οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων να αξιοποιούνται τόσο σε εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων όσο και σε εκπαιδευτικούς γενικά.

To voucher των 200 ευρώ

Απαντώντας σε ερώτημα για το voucher των 200 ευρώ στους μαθητές δήλωσε:

«Το ότι θέλουμε όλος ο μαθητικός πληθυσμός να αποκτήσει τεχνολογικό εξοπλισμό, δεν σημαίνει ότι η τηλεκπαίδευση θα μείνει. Αλλά αλίμονο αν ψηφιακά δεν βοηθήσουμε αυτό το κεκτημένο που αποκτήθηκε λόγω πανδημίας, να βελτιωθεί και να παραμείνει ως ένα όπλο».

Υποστήριξε, μάλιστα, πως δεν έγινε κάποια αδικία με τα κριτήρια του voucher.

«Προτιμήθηκαν οι περισσότερο αδύνατοι οικονομικά, και αφού υπάρξει περιθώριο θα επεκταθεί και σε άλλους, οι οποίοι χωρίς να είναι τόσο αδύναμοι, έχουν εξίσου μεγάλη ανάγκη» ανέφερε η ίδια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ