Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κιανγκ στη Ρόδο

hatzidakis kiang

Τον Πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κιανγκ υποδέχτηκε σήμερα στη Ρόδο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης. Ο Λι Κιανγκ πραγματοποιεί ολιγόωρη στάση στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ταξιδιού του προς τη Βραζιλία για τη Σύνοδο της Ομάδας BRICS.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών (Καστέλο), με κύριο αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Η συζήτηση εστίασε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί από το 2006, έτος κατά το οποίο υπεγράφη η Ολοκληρωμένη Στρατηγική Εταιρική Σχέση Ελλάδας–Κίνας.

Η COSCO

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της επέκτασης της συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών προς την Κίνα και επισήμανε ότι η ελληνοκινεζική συνεργασία οφείλει να εξελίσσεται με πλήρη σεβασμό στους κανόνες και τις υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σταθερή σχέση συνεργασίας»

Σε δήλωσή του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σημείωσε:

«Η Ελλάδα και η Κίνα, ως δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς, έχουν αναπτύξει μια σταθερή σχέση συνεργασίας. Η σχέση αυτή θα προχωρήσει με σεβασμό των υποχρεώσεων της Ελλάδας απέναντι στην ΕΕ και την Ατλαντική Συμμαχία. Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα θα είναι η ενίσχυση της συνεργασίας για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα, καθώς και για την ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών και του τουριστικού ρεύματος».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ