Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δένδιας: Παράνομες οι φιλοδοξίες της νεο-οθωμανικής Τουρκίας

Ο Νίκος Δένδιας σε τηλεδιάσκεψη
Ο Νίκος Δένδιας σε τηλεδιάσκεψη /Πηγή: Intime

Πάνω σε παράνομες διεκδικήσεις βασίζει τις φιλοδοξίες της η σύγχρονη Τουρκία να γίνει σημαντικός περιφερειακός παίκτης, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε διαδικτυακή συζήτηση στην οποία μετείχε, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της πρωτοβουλίας Mediterranean Dialogues (MED), που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών και συγκεκριμένα, στο πάνελ με θέμα "Shared Prosperity and Migration".

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επανέλαβε ότι η Τουρκία δε σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ καυτηρίασε για μια ακόμα φορά το γεγονός ότι η Άγκυρα απειλεί με πόλεμο μια χώρα της ΕΕ, την Ελλάδα που θέλει να ασκήσει ένα νόμιμο δικαίωμά της με βάση το δίκαιο της θάλασσας, δηλαδή τη δυνατότητα επέκτασης της κυριαρχίας της στα 12 μίλια.

«Είμαστε σε κρίση με την Τουρκία τους τελευταίους 18 μήνες. Ποτέ ξανά, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση, δεν είχαμε τόσο μακρά περίοδο διαρκούς έντασης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία του παρελθόντος που φιλοδοξούσε να γίνει μέλος της ΕΕ και να υπηρετεί τις ίδιες ευρωπαϊκές αξίες με όλες, αλλά μια χώρα που κάνει πολλά γρήγορα βήματα προς τα πίσω, με νεοθωμανικές τάσεις».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ