Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χαρίτσης: «Και η ΓΣΕΒΕΕ χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τους μικρομεσαίους»

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης / Πηγή: Intime

Το Δελτίο Οικονομικού Κλίματος που δημοσιεύει ανά εξάμηνο το Ινστιτούτο Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ αξιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την πολιτική της στους μικρομεσαίους. Σε αυτές τις επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο τομεάρχης Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας παράλληλα τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ.

«Με 1 στις 2 από αυτές να έχουν ταμειακά διαθέσιμα το πολύ για έναν μήνα και 4 στις 10 να αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αλλά και οι καταστροφικές επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα από την παντελή απουσία ενός ρεαλιστικού και ολοκληρωμένου σχεδίου για την επανεκκίνηση της αγοράς. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι η έρευνα αφορά στο 2ο εξάμηνο του 2020, συνάγεται ότι η δυσοίωνη αυτή εικόνα έχει επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο τους πρώτους μήνες του 2021», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

Στη συνέχεια, καταγράφει και επικροτεί τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ: «Απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις, όπως αυτές που επισημαίνει η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, που κάνει έκκληση για στήριξη των επιχειρήσεων με απευθείας ρευστότητα, προγράμματα διατήρησης των θέσεων εργασίας με κάλυψη και του μισθολογικού κόστους και κάλυψη μέρους των οφειλών της πανδημίας. Όσα δηλαδή έχει τεκμηριωμένα  και κοστολογημένα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας». 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ