Νέα
  • ΓΔ: 851.2 -1.82%
  • Τζίρος: 109,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σταϊκούρας: Πότε θα ανακοινωθούν οι αλλαγές για τις φορολογικές δηλώσεις

Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούραςβ / Πηγή: Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για την οικονομική κατάσταση της χώρας την εποχή του κορονοϊού, αλλά και την επιθυμία όλων για ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία όσο είναι εφικτό.

Ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, πως το ΑΕΠ φέτος θα αυξηθεί με ρυθμό 4,2% περίπου, ανακτώντας έτσι τις μισές απώλειες του 2020, ενώ προανήγγειλε πως «πολύ σύντομα αν όχι αυτή την εβδομάδα, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο σε ότι αφορά το πότε ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και πότε ολοκληρώνεται, σε πόσες δόσεις θα είναι, αν θα υπάρχει έκπτωση και πόση θα είναι αυτή για εφάπαξ καταβολή, τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Εξέφρασε την ελπίδα η οικονομία να λειτουργεί με τους καλύτερους όρους. Σημείωσε μεταξύ άλλων, πως τα μέτρα είναι στοχευμένα στο κομμάτι της κοινωνίας που πλήττεται από την πανδημία ενώ τόνισε πως στον προϋπολογισμό προστίθενται 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διατήρησης της μειωμένης προκαταβολής φόρου, λέγοντας όμως πως οι αποφάσεις θα ληφθούν το καλοκαίρι. Τέλος, προσδιόρισε για το τέλος Απριλίου την έναρξη πληρωμών της Επιστρεπτέας 7.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ