Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει στις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Χωρίς τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο η ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Λακωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folli Follie.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτίθεται στην επιστολική ψήφο των βουλευτών που έχει ενεργοποιηθεί λόγω πανδημίας, και γι' αυτό επέλεξε τη λύση της αποχής. Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαφωνεί με τη διαδικασία που ακολουθείται, οι επιστολικές ψήφοι να πηγαίνουν πρώτα στους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων κάθε κόμματος και στη συνέχεια να κατατίθενται στο προεδρείο της Βουλής.

Μιλά για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής

Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι αυτή η διαδικασία παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής και αυτή την εκτίμηση την έχει μεταφέρει πολλές φορές στον πρόεδρο του Σώματος, κάτι που είχε κάνει και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα στις 17 Φεβρουαρίου στο γραφείο του τελευταίου.

Τα επιχειρήματα αυτά είχε παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνειδητά υποβαθμίζει τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου» και είχε προσθέσει ότι «είναι θεσμική μας υποχρέωση να μην αφήσουμε την πανδημία να μετατραπεί σε κρίση δημοκρατίας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ