Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΡΙΖΑ: Μπαράζ επιθέσεων στις κυβερνητικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά

Εφη Αχτσιόγλου / Πηγή: Eurokinissi
Εφη Αχτσιόγλου / Πηγή: Eurokinissi

Για τέταρτη συνεχή ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολεί κατά ριπάς» εναντίον των κυβερνητικών ρυθμίσεων για τα εργασιακά, καθώς η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι πρόκειται για ένα πεδίο που ενδιαφέρει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, αφού πολλοί εργαζόμενοι είναι ευαίσθητοι στις αλλαγές των εργασιακών τους συνθηκών.

Ετσι, μετά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και τις κεντρικές ανακοινώσεις του κόμματος, τη σκυτάλη πήρε η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου, που σε συνέντευξή της στο Kontra επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως «απαράδεκτο» και «εγκληματικό» για το σχετικό νομοσχέδιο.

Η κ. Αχτσιόγλου επιμένει ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις καταργούν «στοιχειώδη δικαιώματα, το 8ωρο, όσα προβλέπονται για την καταχρηστικότητα των απολύσεων, την επιπλέον πληρωμή των υπερωριών. Είναι άλλο πράγμα να διασφαλίζονται δικαιώματα από τον νόμο και να υπάρχει παραβατικότητα, η οποία καταπολεμείται με ελεγκτικούς μηχανισμούς -όπως έγινε επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το Σ.ΕΠ.Ε.- και είναι άλλο ο ίδιος ο νόμος να μην εγγυάται αυτά τα δικαιώματα, όπως κάνει τώρα η ΝΔ. Πρόκειται για αλλαγή παραδείγματος στα εργασιακά. Τώρα δεν πρέπει να συζητάμε την επόμενη μέρα. Τώρα πρέπει όλοι μας να δώσουμε μάχη για να μην έρθει αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή».

Η υπεύθυνη του τομέα Οικονομικών το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφερόμενη στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση τόνισε ότι «οι πολίτες της χώρας ζουν εδώ και 6 μήνες στο πιο παρατεταμένο λοκντάουν στην Ευρώπη και ταυτόχρονα στο πιο αποτυχημένο. Αυτή η κυβερνητική αποτυχία έχει διαρρήξει την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος, σε πολύ κρίσιμες στιγμές».

«Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής»

«Η κυβερνητική στρατηγική έχει αποτύχει. Αυτό είναι σαφές. Η δουλειά της αντιπολίτευσης όμως δεν είναι μόνο να καταλογίζει ευθύνες», επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου, και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Ο κόσμος, λόγω της αποτυχίας και της παράτασης του λοκντάουν, έχει αρχίσει να αναζητά βαλβίδες εκτόνωσης και συνωστίζεται σε πλατείες. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, προτείνουμε, όπως υποστηρίζουν και πάρα πολλοί επιστήμονες, να υπάρξει ένα ρυθμισμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις, με κανόνες και με πρωτόκολλα. Με έναν ελεγχόμενο τρόπο, ώστε να υπάρχει βαλβίδα εκτόνωσης αλλά να μην δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού. Αυτή η πρόταση μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της δημόσιας υγείας» κατέληξε η Έφη Αχτσιόγλου. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ